11 najatraktivnijih političarki na svetu koje su mnogo opasnije nego što izgledaju

Foto: Philippe Buissin / European Union 2022 via Bestimage / Bestimage / Profimedia, Pasquale Gargano / Zuma Press / Profimedia, Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia,Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia, Artur Widak/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia, Not supplied / WillWest News / Profimedia

Obrazovane, uspešne i lepe.

Sve više žena ostavlja trag u politici. Kada je u pitanju žensko liderstvo i osnaživanje, svet je bio svedok nebrojenih uspešnih priča koje su ispisale žene.

Danas, više nego ikad, postoji veliki broj žena lidera – od vodećih političarki do posvećenih aktivistkinja, a mi vam predstavljamo 10 najatraktivnijih žena u politici kojima je izgled samo jedan od kvaliteta za dopadljivost. Ono što mogu da pruže svojim intelektom i političkim sposobnostima mnogo je snažnije – a za neke i mnogo, mnogo opasnije.

Mara Karfanja

Foto: Credit line: Roberto Monaldo / LaPresse / Profimedia

Mara ili Marija Karfanja je italijanska političarka koja je bila ministarka za jednake mogućnosti u kabinetu Berluskonija IV. Iako je bivša glumica i manekenka, Karfanja je takođe diplomirala pravo i bila je na prvom mestu na Maksimovoj listi Najzgodnijih političara na svetu. Veoma direktna i britka na jeziku, Mara je jedna od uspešnijih političarki Italije.

Eva Kaili

Foto: Credit line: Eurokinissi / Zuma Press / Profimedia

Eva Kaili je grčka političarka Panhelenskog socijalističkog pokreta (PASOK) i bivša voditeljka televizijskih vesti koja je postala poslanica u Evropskom parlamentu od 2014. Eva vešto barata pravnim, ekonomskim i političkim sferama, pa tako nije bilo dilema oko njenog izbora za Evropski parlament.

Orli Levi

Foto: Credit line: LEVINE / Sipa Press / Profimedia

Bivša voditeljka i model, Orli Levi je najatraktivnija izraelska političarka. Iako su mnogi sumnjali u nju na početku političke karijere, odvažna u svojim rečima i delima, Orli ređa uspehe na ovom polju.

Ranija Al Abdulah

Foto: Credit line: Maria Grazia Picciarella / Zuma Press / Profimedia

Jordansku kraljicu Raniju Al Abdulah mnogi smatraju jednom od najlepših žena sveta. Ona aktivno učestvuje u političkom životu svoje zemlje, a pre svega obrazovanju. Kraljica Ranija je takođe pokrenula sopstveni Jutjub kanal sa ciljem da prikupi razna mišljenja ljudi o Bliskom istoku i njihov pogled na Arape i muslimane. Ranija je jedna od retkih žena lidera koje se bave političkim pitanjima, ali u par navrata je dokazala da žene u muslimanskom svetu itekako mogu da budu uspečne u politici.

Alina Kabajeva

Foto: Credit line: east2west news / WillWest News / Profimedia

Alina Kabajeva je ruska političarka, menadžerka za medije, bivša gimnastičarka i pre svega žena za koju kažu da je prva dama Rusije u senci jer je navodno godinama ljubavnica Vladimira Putina. Pored lepote koja je krasi, Alina je uspela da ostane pri samom vrhu političke scene Rusije i pored bezbroj priča o njenom i Putinovom odnosu, ali i napada na njenu porodicu.

Elizabet Halset

Foto: Wikimedia Commons/sobyrne99

Elizabet Halset je služila u Senatu Nevade od 2010. do 2012, a ujedno je bila i najmlađa žena koja je ikada izabrana za tu funkciju. Halset je diplomirala psihologiju na Univerzitetu Korban 2014, a njen značaj u političkom životu Nevade je nemerljiv.

Aleksandrija Okasio-Kortez

Foto: Credit line: ALEX WONG / Getty images / Profimedia

Aleksandrija Okasio-Kortez je američka političarka. Trenutno je predstavnica SAD za 14. kongresni okrug Njujorka. Ona je najmlađa žena koja je ikada služila u Kongresu Sjedinjenih Država pošto je preuzela dužnost kada je imala samo 29 godina. Bila je jedan od najglasnijih kritičara Trampove vlasti, a neki njeni govori u Kongresu i danas se prepričavaju.

Lusijana Leon Romero

Foto: Credit line: NUCLEO-FOTOGRAFIA > Hugo Perez T / Newscom / Profimedia

Lusijana Leon je pripadala političkom zaleđu Perua, a svi su je zapamtili kao najmlađu članicu parlamenta u zemlji. Ona je prijatna, lepa, a istovremeno ambiciozna i inteligentna. Od 2004. do 2005. godine je bila savetnica u Ministarstvu saobraćaja. Leon je izabrana za kongresmenku 2006. godine, predstavljajući Limu i bila je najmlađa predstavnica u mandatu 2006–2011. godine.

Anđelina Sondakh

Foto: Credit line: BAY ISMOYO / AFP / Profimedia

Anđelina je prvi put došla u centar pažnje kada je osvojila titulu na takmičenju za Miss Indonezije 2001. godine. Potom je zaronila u politički svet, a ubrzo je bila izabrana za člana Predstavničkog doma Republike Indonezije u periodu od 10 godina. Anđelina je jedna od onih žena koja pored lepote može da se pohvali i odvažnim pozicijama, kao i visokim obrazovanjem.

Sana Marin

Foto: Vesa Moilanen / imago stock&people / Profimedia
Foto: Vesa Moilanen / imago stock&people / Profimedia

Sana Marin (37) se sa 20 godina učlanila u Socijaldemokratsku partiju čija je predsednica postala 2020, sa 35 godina. Pre toga je radila u pekari ali i kao kasirka u tržnom centru. Sa 27 postaje predsednica odbora Tamperea, drugog najvećeg grada u Finskoj, a sa 30 poslanica u finskom parlamentu. Do decembra 2019. je obavljala funkciju ministarke za saobraćaj i komunikacije, nakon čega je postala predsednica vlade, najmlađa u istoriji ove države i treća žena na ovoj poziciji.

Džoana Muha

Foto: Credit line: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džoana je poljska liberalna političarka, ekonomistkinja, članica poljskog Sejma, akademska nastavnica, doktorka ekonomije i od 17. novembra 2011. do novembra 2012. ministarka sporta i turizma Poljske u vladi Donalda Tuska. Uvek direktna i puna inovacija, doprinela je razvoju sporta i turizma svoje države, piše  thenewsmen.co.

***

BONUS VIDEO: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram