Najlepša žena na planeti je za 20 minuta zaradila milion dolara, a zbog muškarca doživela sunovrat i postala beskućnica

Foto: Vogue, eBay

Nastasia Urbano tokom 80-ih je bila jedna od najtraženijih evropskih manekenki.

Ona je nekoliko puta krasila naslovnice magazina Vogue, ali i drugih prestižnih časopisa, a brojni angažmani otvorili su joj vrata i za uspeh u Americi.

Nastasia Urbano danas ima 61 godinu i tokom 80-ih godina nalazila se uz bok slavnoj Lindi Evanđelisti. Bila je zaštitno lice parfema Yves Saint Laurent Opium, a na večere je odlazila s holivudskim glumcem Džekom Nikolsonom i umetnikom Endijem Vorholom.

Sa 20 godina nekadašnja španska lepotica nalazila se na naslovnicama evropskog izdanja Voguea, a preselila se i u Njujork nakon što je potpisala ugovor s modnom kućom Ford. Uživala je veliki uspeh s obe strane Atlantika i živela život o kom mnogi sanjaju.

„Radila sam s mnogim časopisima, svi su me voleli. Jedne sam godine dobila milion dolara, koje sam zaradila za samo 20 dana. To mi je bilo za tri ili četiri godine. Večerala sam s Džekom Nikolsonom, sledeći dan s Endijem Vorholom, čak i s Romanom Polanskim. Partijala sam s Melani Grifit, Donom Džonsonom, Sajmonom i Garfankelom“, izjavila je Nastasia koja je sama rekla da je živela kao kraljica i da je imala sve.

Od tih divljih dana prošlo je više od 30 godina, a Nastasia danas spava u predsobljima banaka u Barseloni. Godine 2019. snimljen je dokumentarni film o njoj, a Nastasia je tada progovorila o svojoj propasti.

Urbano tvrdi kako joj se život promenio nakon što je upoznala muškarca za kog se udala i rodila mu decu i da su živeli samo od njenih prihoda, a na kraju ju je napustio ostavivši joj samo odeću u ormaru.

„Jedina dobra stvar koja je proizašla iz te veze su moja deca, sve ostalo bilo je užasno. Sve je plaćao mojim novcem. Poznavali smo se samo dva dana i već je hteo da mu kupim BMW i ja sam, budala, potpisala ček. Bila sam zaljubljena“, priznala je.

Bivša manekenka danas pati od depresije. Kaže da je promenila niz stanova, iz kojih su je izbacili jer nije plaćala stanarinu. Sada prespava kod prijatelja na kauču ili u ulazima banaka na klupi.

„Želim da živim, ne samo da preživljavam. Umorna sam od preživljavanja i moljenja za novac. Ljudi koji su bili oko mene su otišli, svi su otišli i nisam zapravo iznenađena“, očajna je.

Nastasia Urbano
Nastasia Urbano Foto: printscreen Youtube

„Želim da me deca vide u dobrom svetlu. Želim se oporaviti od svega i biti dobro, tako da mogu biti ponosni na mene“, dodala je.

Kada su čuli njenu potresnu priču, nekoliko bivših kolega odlučilo je da joj pomogne da ponovno stane na noge.

„Ostala sam u šoku. Niko nije ovo očekivao. Živele smo poput princeza, a ona je bila božanstvo. Pamtim je kao introvertnu osobu, jako lepu i pažljivu prema svima. Prvo moram pričati s njom, saznati kako je i šta joj je potrebno“, oglasila se bivša manekenka i Nastasjina koleginica Rut Šuler.

Pridružio joj se i maneken Hernando Herera, koji smatra da je Nastasia puno toga pružila svetu mode.

„Mogla je odraditi puno toga, ne samo kao manekenka već i kao voditeljka konferencija, modnih događanja i slično. Spreman sam je podučiti ponovno i razgovarati s fotografima i agencijama kako bi ponovno mogla raditi“, izjavio je Hernando, koji se nada lepom završetku ove priče.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram