„Moj život je bio pakao dok nisam smanjila grudi“

Foto: TikTok/janellynnnelson

Doktori 10 puta odbili da je operišu.

Dženel Nelson (20)  je trpela glavobolje i stalno znojenje od svoje 16. godine, a čak su joj i prsti utrnuli zbog težine grudi.

Foto: TikTok/janellynnnelson

„Ramena i vrat su me uvek jako boleli od pritiska bretela brushaltera“, rekla je Dženet.

„Celo moje držanje je bilo loše jer sam stalno pokušavala sebi da malo olakšam težinu grudi. Leti bih se jako znojila ispod grudi, što je dovodilo do stalnih iritacija i osipa, a nervi u vratu su mi bili opterećeni težinom pa sam stalno trpela nasumične trnce u prstima.“

Međutim, kao najgori od svih simptoma i problema koje su joj donele velike grudi, Dženet navodi migrene.

„Svakodnevan i stalan bol u glavi, migrene su bile nepodnošljive.“

Pošto radi kao sestra na dečijoj klinici i ceo dan je na nogama brinući se o deci sa smetnjama u razvoju, velike grudi su joj dodatno otežavale posao i činile joj veliki napor tako da je bila umornija nego što bi inače bila.

„Takođe, uticale su na moje samopouzdanje, imala sam utisak da svi stalno gledaju u njih, nisam mogla da se ponašam kao normalna 20-ogodišnjakinja“,

Dženel je tražila medicinsku pomoć četiri godine, ali tvrdi da su joj lekari stalno davali izgovore da ne bi dobila operaciju.

„Tokom četiri godine su me porodični lekari i hirurzi odbili više od 10 puta“, rekla je ona za Sun.

„Razlozi zbog kojih su me odbijali su bili jezivi.“

Foto: TikTok/janellynnnelson

Neki od primera su da je premlada, da treba da sačeka da joj se hormoni stabilišu, da sačeka da rodi decu ili čak da pomisli šta bi njen budući muž rekao na tu njenu ideju.

„Svaki put kada sam izašla iz klinike nakon što sam bila odbijena, bila sam sve više i više poražena. Na kraju sam prestala da pokušavam jer nisam stigla nigde i bila sam umorna od celog procesa.”

Ali, nakon što ju je njen suprug Čendler ohrabrio da nastavi da pokušava, Dženel je konačno pronašla doktora koji je bio „voljan da sasluša“ i pomogne u organizaciji operacije.

Postojala je dvogodišnja lista čekanja. Međutim, samo šest meseci kasnije, koincidencija dovela je do toga da je Dženel rano dobila operaciju.

„Jednog jutra sam se probudila iz sna i imala sam jaku želju da pozovem kliniku. Vilica mi je pala kada su mi preko telefona rekli da su tog jutra dobili novu listu datuma i pitali da li sam slobodna da zauzmem otvoreno mesto, ništa me nije sprečilo u uzimanju prvog slobodnog datuma.“

Dženel je 5. januara 2022. godine imala operaciju smanjivanja grudi i zadivljena je rezultatima.

Svoje rezultate je podelila na, sada viralnom TikTok videu, koji je imao 19 miliona pregleda.

@janellynnnelson #breastreduction #beforeandafter #breastreductioncheck #surgery ♬ original sound - janel nelson

„Ovo mi je promenilo život! Osećam se kao da sam stekla potpuno novo telo, konačno sam u stanju da skačem unaokolo i živim život kao što bi svaka devojka trebalo da može. Nisam više ograničena u izboru odeće i mogu da uzmem bilo šta što vidim na polici, ne moram ni da probam već znam da će sigurno da mi pristaje,“ rekla je Dženel.

***

Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram