Moćan govor kojim je Tihana Lazović posvetila nagradu Severini i sve nas rasplakala

Tihana Lazović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumica Tihana Lazović osvojila je nagradu za ulogu Tine u filmu „Samo kad se smijem“ i održala govor koji je rasplakao žene.

Hrvatska glumica Tihana Lazović osvojila je publiku u regionu, a nedavno je za ulogu Tine u filmu „Samo kad se smijem“ osvojila svoju prvu nagradu Zlatni studio za najbolju filmsku glumicu u dvorani „Anton Marti“.

Tihana je primivši nagradu za fantastičnu rolu u potresnom filmu koji je baziran na istinitom događaju porodičnog nasilja održala govor koji i dalje odzvanja regijom.

„Hvala žiriju na nominaciji, hvala publici na ovoj nagradi, zbilja mi znači. Ona je pokazatelj da ljudi imaju potrebu gledati i teške filmove, teške ali važne tematike. Ovaj film između ostalog govori i o onome što se događa kada institucije zakažu, kada institucije ne rade svojh posao, i umjesto da nas štite, one zapravo postaju nasilnici i zlostavljači. Taj slučaj imali smo prilike pratiti ovih dana, institucija koja je oduzela djete majci… Severina, borimo se do kraja, nema druge, ne želim bit patetična, ali ovo tebi posvjećujem. Slavko, Vanja, volim vas“, rekla je Tihana i rasplakala Severinu u publici, ali i sve žene koje se bore.

U kategoriji za najboljeg filmskog glumca Slavko Sobin je za ulogu Frane u istom filmu osvojio takođe svoj prvi Zlatni studio.

Tihana Lazović istakla je nedavno da se veoma raduje beogradskoj premijeri filma „Samo kad se smijem“ na 52. Festu – koji se u Beogradu održava od 23. februara do 3. marta.

Radnja novog hrvatskog ostvarenja scenaristkinje i rediteljke Vanje Juranić smeštena je na Jadransko primorje i prati sudbinu junakinje Tine (28), koja brine o šestogodišnjoj ćerki, dok muž Frane radi i izdržava porodicu. Brak im deluje idilično, što i jeste do jednog trenutka.

Tina je sve vreme u ulozi domaćice, ali onda poželi da završi fakultet, koji je napustila zbog trudnoće.

Uprkos početnom slaganju i podršci oko te njene želje, muž Frane počinje da je sabotira, a onda taj sukob dobija neviđene dimenzije i postaje nasilan.

„Film koji ćete gledati na FEST-u je vrlo važan, govori o demonima našeg društva, o zlostavljanju žena, nasilju u porodici i uopšte poziciji žene danas kod nas“, samo je jedan Tihanin komentar filma koji je u leto 2023. bio zapažen na festivalima u Puli i Sarajevu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram