Ko je žena koja je izvela pljačku decenije

pljačka
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Šezdesetogodišnja žena iz Francuske koja se predstavljala kao ekspertkinja za dijamante izvela je neverovatnu pljačku u Londonu i potom uhapšena i osuđena na pet i po godina zatvora. Nakon toga zapitali su se mnogi kako je uspela da prevari sve i dokopa se prelepih kamenčića.

Lulu Lakatos ušetala je jednog dana u luksuznu londonsku draguljarnicu i ukrala sedam dragocenih dragulja. Lulu, koja je bila deo međunarodne organizovane kriminalne bande, posetila je prodavnicu Boodles u centru Londona u martu 2016. i predstavila se kao stručnjakinja za dijamante koju je bogati ruski investitor poslao da pogleda dragulje vredne 5,8 miliona dolara, prenosi CNN.

pljačka
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Lakatos se pretvarala da ne ume da govori engleski jezik kako bi sebi kupila vreme u zlatari, a u međuvremenu je dijamante strpala u svoju tašnu, a na njihovo mesto stavila lažne.

Sve je bilo unapred dobro isplanirano, a Lulu je dan ranije ušla u Britaniju i odsela u hotelu. Sa dvojicom muškaraca je osmatrala radnju u kojoj se sutradan pojavila kao jedna Ana, ekspertkinja za dijamante.

Nju su u radnji odveli u posebnu sigurnu sobu kako bi pregledala dijamante, a prodavce je alarmirala kada ih je stavila u tašnu. U igri koju je izvela jer navodno ne zna engleski ona je otišla sa pravim dijamantima u tašni. Osoblje nije bilo svesno šta se događa dok nisu primetili lažne kamenčiće umesto pravih.

„Ovo je bila smela krađa, izvršena pred očima iskusnog i profesionalnog osoblja u poznatoj zlatari“, rekao je policajac iz Londona zadužen za slučaj.

Naveo je i da je jasno da Lulu nije radila sama i da iza svega stoje prekaljeni kriminalci za kojima se traga.

Boodles je inače luksuzna zlatara u prestižnom londonskom kvartu Mayfair. Taj deo je česta meta planiranih pljački, a pre Lulu ostala je upamćena pljačka trezora 2015. iz kog je gripa muškaraca ukrala vrednosti u iznosu od 20 miliona funti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Najinteligentniji ljudi sveta