Istinite priče žena mafije koje su prekršile omertu

Cheryl Caruso i Linda Scarpa
Cheryl Caruso i Linda Scarpa Foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dokumentarna serija "Udala sam se za mafijaša" priča je o bivšim suprugama koje su prekršile kodeks ćutanja da bi otkrile kako je živeti sa kriminalcem.

U iskrenim ispovestima dostojnim scenarija za film, Linda Širo, Lav Majevski i Anđela Kalvakante ispričale su kako je biti okružen ubicama, kako je kad ti gangster slomi srce, ali i kako su im droga i alkohol razorili porodice.

Već u prvoj epoizodi popularne serije priča prati Šeril i Fila Filija Karuza. Glamurozna plavuša sa Kings Pointa na Long Ajlendu otkriva kako nije imala pojma da je njen muž umešan u organizovani kriminal.

Verovala je da njegova „štamparija“ finansira njihov raskošan način života.

Međutim, njen svet se raspao kada je Karuzo osuđen za reketiranje i dilovanje droge.

Razorni razvoj događaja ostavio ju je slomljenu da sama podiže decu, njihove dve ćerke.

Šeril je za Njujork post rekla:

„Čula sam sudiju kako je rekao – to je to, kriv, 15 godina robije do doživotna. Nisam znala šta da radim. Nikad nisam očekivala da ću čuti te reči. To je bio kraj moje bajke. Posle toga je bio samo pakao“, prenosi Daily Mail.

Jednako upečatljiva je i priča o majci i ćerki sa Steten Ajlenda koje su poznate kao „Velika Linda” Širo i „Mala Linda” Skarpa.

Velika Linda se još kao tinejdžerka udala za takozvanog Grim Reapera, Grega Skarpu i ujedno upala u ljubavni trougao.

Greg je bio ubica mafijaške porodice Kolombo, koja je odlučila da reši ljubavnu zavrzlamu.

Linda je tako izrasla u voljenu žena koja je preživela rat bandi i gubitak deteta. Uprkos zlokobnoj profesiji, ona kaže da je Skarpa, koji je preminuo od side 1994. godine, bio „brižan i da je davao onima koje je voleo“.

Njena ćerka, mala Linda, bila je očeva miljenica. Ali kada je uvučena u unakrsnu vatru rata porodice Kolombo, leševi su počeli da se gomilaju u blizini kuće.

„Ako biste mu uradili nešto pogrešno, ubio bi vas“, priznala je Velika Linda.

Za one rođene u mafijaškim porodicama čini se da je skoro nemoguće da žena pobegne od mafije.

Anđela Kalvakante se preselila iz Hauard Biča u Maspet u pokušaju da prekine svoje veze sa organizovanim kriminalom.

Međutim, ona se ipak zaljubila u Sala Boninu, sina Nika ‘Barona’ Bonine iz visokorangirane kriminalne porodice Lukeze.

Onda, zbog problema sa drogom i pićem, Bonina je bio nasilan, ali zbog njegove vezanosti za porodicu Lukeze bilo je nemoguće da ga Anđela napusti. Međutim, ona bi ga ipak ostavila, s tim što je njen muž umro kao beskućnik i narkoman.

Popularna serija otkriva i priču o Lov Majevski, još jednoj ženi mafije.

Ona se zaljubila u Krisa Pasijela, člana kriminalne porodice Bonano i Nedodirljivih, operacije krađe automobila Reja Merola koja je inspirisala film Nestao za 60 sekundi.

Ona je sama postala saučesnica u krađi, kada je Pasijelo, kao i Bonina, postao nasilan i morao je da potraži Merolovu zaštitu. Nakon što je njihova veza prekinuta, Pasijelo se preselio u Majami, gde je uhapšen zbog navodnog ubistva supruge kralja pornografije. Potom je bio vlasnik restorana u Los Anđelesu, a Lov Majevski je živela na Steten Ajlendu.

Još rizičnije je bilo navodno ponašanje Andree Đovino, koja je dugo godina bila u vezi sa Džonom Fogertijem. Ona je otkrila kako je pred nju stavljen ultimatum – morala je da odluči da li da se preda ili okrene leđa mafiji rizikujući tako smrt.

Serija prati i priču o Barbari Fami, čiji je muž Džo napustio posao da bi ušao u svet podzemlja, kao i o Denis, devojci koja je volela holivudske zabave. Ona je lečena alkoholičarka koja se udala za Džona Franzezea, narkomana i sina gangstera Sonija Franzezea.

Priče ovih žena, čiji su članovi porodice i muževi ili završili mrtvi ili u zatvoru, slikovito pokazuju gorku istinu o tome kako je biti u ljubavi sa mafijašem i da su iza svega obično strah, patnja, ponor poroka i neizvesna budućnost, a ne idilična slika o raskoši i bezbrižnom uživanju.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram