„Domaćica sam i to me čini baš srećnom“

Katrina, The 1950s Housewife
Foto: Instagram/katrinaariana

Katrina je žena koja je odlučila da vrati vreme i svoj život kreira po ugledu na filmove iz pedesetih. Kako kaže - uživa u tome da brine o svom muškarcu.

Katrina Holte (32) je pre tri godine odlučila da da otkaz na poslu, oslobodi se stresa i postane „domaćica sa punim radnim vremenom“. Ali ne bilo kakva, već superdomaćica iz pedesetih kojoj se život vrti oko finih haljina, čiste kuće i toplog obroka koji će njenog muža Larsa (30) čekati kad se vrati kući s posla inženjerskog menadžera.

U stilu pedesetih sredila je svoju kuću u predgrađu Hilsbura, a retro haljine sama šije.

„To je moj život iz snova i moj muž deli moju viziju „, smeška se Katrina dok se u pozadini vrti ploča Doris Dej. „Imam mnogo posla. Perem tone posuđa i veša, peglam, ali to što brinem o svom mužu čini me zaista srećnom… Kad pogledam sve što se sada dešava u svetu, osećam se kao da pripadam lepšem, staromodnijem vremenu.“

Katrinin dan počinje u 6.30 ujutro. Čim se probudi složi Larsovu odeću, pre nego što mu pripremi doručak i spakuje ručak. Nakon doručka, radi 15 minuta „blažih“ vežbi, čisto da bude u formi i da može da stane u svoje haljine. Nakon treninga, ide na tuširanje, a onda uvija kosu i stavlja kompletan mejk-ap, sa sve jarko crvenim karminom. Kad je doterana do maksimuma – baca se na svoje dnevne poslove.

„Onda provedem dobrih sat vremena u pranju veša, brisanju prašine i čišćenju. Posle ručka, kad mi je kuća sređena i miriše sveže, povlačim se na sprat i šijem ili isprobavam nove dezene“, priča Katrina.

Večeru počinje da sprema tek oko 16 sati, kako bi bila spremna kada Lars dođe kući s posla. Naravno, i jela koja bira pripadaju tom vremenu.

„Obično kuvam po receptima iz pedesetih, pečenje u loncu ili pileće pite, a gledam da bude dosta povrća. Domaćice tog vremena vodile su računa da sve vrste namirnica budu zastupljene“, kaže ona za PA Real Life.

***

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram