Dokle smo mi došli ako žene postavljaju ovakva pitanja?

Foto:Screenshot/redd.it

Zašto društvo ženama oblači komplekse?

Leto ženama skida odeću. Dok većina voli da skine teret sa sebe, ima i onih koje ne vole leto jer se iza odeće skrivaju, i meteraforično i fizički, a duhovno – reč je o manjku samopouzdanja.

Tome u prilog idu i pravila šta žena treba da nosi u određenoj životnoj dobi, a većina robuje predrasudama. Njima je podlegla jedna mlada žena kojoj je duštvo obuklo nesigurnost i ubedilo je da je stara za kratke pantalonice.

Na Redditu, mreži na kojoj se polemiše o najvažnijim i najnevažnijim pitanjima na ovom svetu, 31-godišnja žena postavila je svoju fotografiju u kratkim pantalonicama, a iznad nje postavila pitanje:

“Da nije ovo previše tinejdž za 31-godišnju mamu?

Nisam baš fan kako izgleda ili kakav osećaj pruža prekaratak šorts na mom telu – da li ovo otkriva previše stomaka za nekog mojih godina?”

Žena ima 31 godinu – slovima: trideset jednu godinu i pita se da li je primereno da nosi šorts usred leta?

U komentarima je dobila ogromnu podršku, ali ipak ima i onih koji bi takođe razmislili o tome da li je šorts primeren komad odeće.

Ovo su neki od kojmentara:

„Da imam taj stomak, ne biste me mogli sprečiti da nosim ovu kombinaciju u svim bojama. Takođe, u šortsu sa krop topom i ja se osećam čudno.”

“Devojko, NOSI GA! Biti mama je epska stvar i volimo svoje bebe… ali jednog dana one će napustiti gnezdo. Ne možemo se izgubiti zbog majčinstva. Izgledaš kao da letiš.”

“Devojko, kidaš kako ti stoji.”

“Ja lično volim šorts i majicu, ali ne zajedno. Ne zato što pokazuje previše vašeg tela (izgledate sjajno), već zato što se osećaju odvojeno jedno od drugog.”

“Oba komada su slatka, ali oba izgledaju veoma malo. Ako biste gornji deo uparili sa dužim, širokim pantalonama ili suknjom, to bi bilo super. A šorts sa platnenim gornjim delom ili nešto sa širokim rukavima.”

“Mislim da su VELIKA/mala i mala/VELIKA dobre kombinacije. Malo/malo deluje da je zaista za mlade. Ali takođe…. tebi ovo dobro stoji.”

„Uparite krop top sa maksi suknjom dužine boho midi. Šorts izgleda mladalački, ali sve u svemu izgledate sjajno. Ako bih morala da pogodim vaše godine samo po telu, to bi bile rane dvadesete.”

“Verovatno ću navući mržnju zbog ovoga jer imaš fantastičnu figuru, ali ja pomalo naginjem ka „da“ odgovoru. Pretpostavljam da bi to zaista zavisilo od situacije u kojoj ćete ga nositi i koliko vam je udobno. Ja bih se lično osećala malo preizloženo, ali da sam sa vama u parku ili u restoranu, ne bih vas osuđivala da ga nosite ako to ima smisla? Verovatno bih se divila vašem samopouzdanju. Dakle, u suštini, mislim da to zaista zavisi od situacije i udobnosti.”

Šta vi mislite o nedoumici ove žene?

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram