Devojka zmaj! Irma ima 19 godina, vozi traktor i radi u kovačnici, a njene reči o ljubavi teško da ćete ikada zaboraviti

irma korugić
Foto:Printscreen/TikTok/irma_.queen

Štala, kovačnica i pijaca – to su mesta na kojima možete sresti Irmu.

Irma Korugić (19) iz Donjeg Vakufa u Bosni i Hercegovini je od tate Šurde, poznatog vrsnog kovača u kraju, još odmalena gledala i učila zanat. A kad je malo porasla i završila srednju školu, onda je pronašla sebe i shvatila šta zapravo voli više od svega – kovačnicu i konje.

Kao devojka koja svoju ljubav prema nedavno uginulom konju opisuje kao posebnu, ispričala je da joj je san da jednog dana sama kupi svog konja koji će, kao i prethodni, biti njen miljenik.

“Imala sam tog konja kog sam sama našla. Bio je preplašen, ali sam ja uspela nekako da mu se približim, tako da je verovao samo meni. Ali nažalost je uginuo… Tako da ću jednog dana, kad zaradim, da kupim sličnog takvog. Volim konje, oni nekad daju više ljubavi nego ljudi”, tvrdi Irma.

Drugari je podržavaju i ponosni su na nju

Irma je objasnila kako na njen hobi i razne poslove koje obavlja svakodnevno zajedno sa ocem gledaju njeni vršnjaci, koji su, kao i većina danas, na internetu ili na žurkama.

“Pa oni su ponosni na mene, mogu slobodno tako da kažem. Nije ono kao ‘vidi seljanka, ona u đubretu radi’, ne. Podržavaju me”, rekla je ona za Jutjub kanal Priče sa Dijanom, te objasnila da se radnog odela i čizama ne stidi, kao ni poslova koje kao mlada devojka radi.

Irma takođe priznaje da su je i sami roditelji u nekim ranijim godinama odvlačili iz radionice i štale, smatrajući da je to ipak muški posao. Ipak dokazala je kaže, svima, pa i roditeljima da ovaj posao može biti jednako ženski.

“Kada su videli da mi ne mogu stati na put, onda su me jednostavno pustili i sada su moja najveća podrška” objašnjava Irma, a prenosi SerbianTimes.

Ona sa ocem zajedno udara po nakovnju, i to čekićem koji teži oko pet kilograma – alat koji bi teško i pojedini muškarci s takvom preciznošću koristili.

Ne privlače je izlasci

Irma definitivno živi nekim mirnijim i drugačijim životom jer, iako mlada, kaže da je izlasci uopšte ne zanimaju.

“Apsolutno me ne privlače ni cigarete ni alkohol ni neki klubovi, više volim da budem sa konjima. Pre bih jedan sat bila sa konjima nego negde sa drugarima”, kaže ona, ali priznaje da ima puno drugara, a da vremena nađe i za ljubav.

Štala puna krava njeno je glavno mesto boravka jer konje prosto obožava. A onda komšije oduševi kad sedne i na traktor, koji vozi kao da je vrsni vozač. Takođe, uskoro planira da polaže i za auto.

Ponosna je i na to jer je kao senka prati njena mlađa sestra koja takođe voli štalu, životinje i takav način života.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram