„Dali su mi pet miliona dolara pošto sam dobila polnu bolest u kolima“

polna bolest
Foto: Jens Lucking / Carte Blanche / Profimedia

Žena koja je dobila HPV nakon seksa u kolima naplatila je odštetu od osiguravajuće kuće.

Žena iz Misurija dobila je 5,2 miliona dolara u nagodbi od osiguravajuće kompanije GEICO nakon što je dobila polno prenosivu bolest od svog partnera u njegovom vozilu, a koje je osiguravala ova kompanija.

Žena iz okruga Džekson rekla je da se zarazila humanim papiloma virusom (HPV) od svog partnera. Nedavno je Apelacioni sud u Misuriju podneo mišljenje kojim se potvrđuje prvobitni nalaz arbitražne presude Okružnog suda u Džeksonu protiv GEICO-a.

U februaru 2021. žena M.O. podnela je žalbu direktno GEICO-u. Ona je navela da je njen seksualni partner iz nemara „doprineo da se ona zarazi HPV-om tako što nije preduzeo odgovarajuće mere predostrožnosti i nije je obavestio o dijagnozi, kao i da njegova „polisa osiguranja pokriva njene povrede“.

Dala je konačnu ponudu za namirenje od milion dolara.

U aprilu 2021. firma GEICO je odbila pokriće i odbila njenu ponudu za namirenje.

Potom je arbitar utvrdio da je „u automobilu bilo seksualne aktivnosti“ koja je „direktno izazvala ili direktno doprinela“ tome da se žena zarazi HPV-om, uprkos tome što je njen bivši partner znao da ima HPV, navodi se u podnesku.

Arbitar je naknadno naveo da je 5,2 miliona dolara pravedna nadoknada ženi za štetu i povrede. GEICO se potom žalio, tvrdeći da mu sud nije dao „smislenu priliku da brani svoje interese“, piše CNN.

Tročlano sudsko veće odgovorno za razmatranje žalbe potvrdilo je odluku okružnog suda o poravnanju od 5,2 miliona dolara, uprkos naporima firme GEICO.

„GEICO nije iskoristio ovu priliku i umesto toga je odbio pokriće i odbio da brani osiguranika“, navodi se u mišljenju.

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram