Lepa arapska princeza prkosi svim pravilima

Njena priča 23. jun 202123:40 > 24. jun 2021 00:22
arapska princeza
Foto: Daniel Berehulak / Getty images / Profimedia

Saudijska princeza Amira al-Tavil je obrazovana, lepa, slobodoumna, hrabra i prkosi strogim pravilima države u kojoj je rođena. Školovala se na Zapadu, vozi kola, što nije uobičajeno za žene u tom delu sveta, razvela se od princa starijeg 32 godine, pa nedavno udala za mladog milijardera.

Princeza Amira (38) bavi se humanitarnim radom i u Saudijskoj Arabiji, i širom sveta.

Obišla je preko 70 svetskih zemalja kao potpredsednica fondacije Al-Valid bin Talal koju vodi njen bivši suprug princ Alvalid Bin Talal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @royals_worldwide

Za njega se udala 29. aprila 2011. godine, a upoznali su se kad je ona kao 18-godišnja devojka radila intervju za školske novine. Bio je 32 godine stariji od nje. Procenjuje se da njegovo bogatstvo vredi preko 30 milijardi dolara.

Šuškalo se da je Amira bila u vezi sa jednim zgodnim Britancem njenih godina i da mu je rodila vanbračno dete, ali o tim navodima se ne zna dovoljno.

Godine 2013. Amira se razvela od princa Alvalida bin Talala nakon dve godine braka i usput poslala poruku mladim ženama da se vode srcem i ugledaju na nju ako nisu zadovoljne u braku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal Families (@rroyalfamilyy)

Inače, i Amirina majka se svojevremeno razvela od supruga, pa je Amira odrastala s njom i bakom u Rijadu.

Princeza je u SAD-u diplomirala poslovnu administraciju na Univerzitetu New Heaven, a danas je najpre poznata kao svetski filantrop. Cilj joj je i da poboljša imidž saudijskih žena u svetu.

Pre dve godine Amira je imala bajkovito venčanje u Kanu na Azurnoj obali. Udala se tada za Kalifu Al Muhairija koji je sedmi najbogatiji biznismen u Ujedinjenim emiratima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram