Zvanično je! Vratio se najženstveniji trend od pre 20 godina

Chloe
Chloe Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Nove kolekcije su kao teleport mašina koja nas vraća 20 godina unazad. Bude boho šik nostalgiju i prizivaju povratak najženstvenijeg trenda.

Vratimo se na trenutak u 2004. godinu i hajde da se prisetimo stajlinga Sijene Miler sa Glastonberi festivala. Tu su široki pojas sa nitnama, kratka suknja sa volanima, kosa koja pada puštena u „bičevima“.

Sijena Miler
Fotot: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako ste tada bili dovoljno odrasli za izlaske, bez obzira da li ste flertovali sa indi ili hip-hop glamurom, onda vam je jasan pojam bohomanije. Zanosni miks volana, antilopa, džinsa i šifona je prepoznatljiv u kolekcijama francuske modne kuće Chloe.

Rejčel
Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Sad premotajte 20 godina unapred. Pogledajte poslednju reviju Chloe za jesen/zimu 2024. Modeli bude boho šik nostalgiju i tako se zvanično vratio najženstveniji trend.

Nakon odlaska Gabriele Herst sa mesta kreativne direktorke modne kuće Chloe prošle godine, mnogo se očekivalo od njene naslednice Chemene Kamali, koja je prethodno radila za Phoebe Philo u Chloe fazi. Sve sumnje su nestale od trenutka kada je Chemene bluze od šifona uvukla u farmerke, a meke, vazdušaste haljine uparila uz kožne jakne i pustila ih da odlepršaju pistom.

Chemena Kamali
Chemena Kamali Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

*

Chloe
Chloe Foto: www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia

Tu su i velike sunčane naočare, ravne pantalone i drvene klompe. Kamali je žena koja je boho ponovo učinila modernim.

Chloe
Chloe Foto: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

*

Chloe
Chloe Foto: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

*

Chloe
Chloe Foto: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

I Altuzarra, Celine i Isabel Marant u svojim kolekcijama imaju vezene prsluke, „tie-dye“ kaftane, bluze sa vezom, džins, a u verziji Ermana Scervina antilop se ponovo miksuje sa tirkiznim nakitom. Aktuelni će biti i ogrtači i majice s resama.

Da biste usvojili ovaj trend moraćete da se oslonite na faktor kiča i prihvatite bez blama nostalgiju, puf rukave i sve što ide uz to. Ono što će oduševiti veliku većinu žena je činjenica da je ovo jedan od najudobnijih, a istovremeno najženstvenijih stilova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram