Znate li šta je sendvič metoda oblačenja?

Moda i lepota 15. nov 202110:26 > 10:27
sendvič metoda emili ratajkovski
Emili Ratajkovski u šetnji sa psom, Foto: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sendvič metoda oblačenja je sve popularnija među modnim svetom, a uz nju svi deluju kao da imaju bar jednog stilistu iza sebe.

Na modnoj sceni danas je mnoštvo modnih trikova koji „rade posao“, a oni koji ne koštaju ništa i pritom su jednostavni za uklapanje u svačiji stil – su uvek najomiljeniji, baš kao što je to slučaj s takozvanom sendvič metodom oblačenja, piše Wanted.

S pojmom sendvič metode neki su upoznati iz feedback kulture. Ona predstavlja raspravu o povratnoj informaciji koja započinje pozitivnim rečima, nakon čega slede kritika i reči zahvalnosti za kraj – slojevito je složena, baš poput sendviča. Ovaj princip takođe se može koristiti u modne svrhe za vizuelno spajanje odevnih predmeta.

Sendvič metoda u modne svrhe

Takozvana sendvič metoda odevanja podrazumeva to da gornji odevni komad, onaj koji je najbliži glavi, bude u istoj boji cipela. Šta ste odlučili nositi između, gotovo da i nije bitno. Boje, teksture i stilovi odabranih komada automatski izgledaju povezanije ako se gornji i donji deo stajlinga podudara.

Ovu metodu odevanja su do savršenstva dovele neke od najuticajnijih street style zvezdi današnjice, a ništa vas ne košta da se i sami poigrate istom.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram