Živela sam osam godina u Parizu – ovu haljinu svaka Francuskinja ima u ormaru

Street style
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Odlična za svaku priliku.

Francuskinje su uvek besprekorno stilizovane, a jedan model haljine naročito obožavaju.

„One imaju poseban stil, izgledaju izuzetno šik, ali na način da celokupan stajling ne izgleda kao da su provele večnost ispred ogledala“, zaključila je Marisa Koks, kolumnistkinja portala Who What Wear, nakon osam i po godina života u Parizu.

Marisa je izdvojila jedan model haljine koji skoro sve Francuskinje koje je sretala poseduju u svom ormaru, te je za Who What Wear podelila načine na koje ova haljina može da se nosi.

Francuskinje ne vole brzu modu, već su privržene klasičnim, kvalitetnijim komadima koje kombinuju sa modernijim stilovima. One kupuju modele koji su uvek u trendu, kao što su crni blejzer, dobre farmerke, trenč kaput, košulja ili slip haljina.

Na prvi pogled, možda mislite da je uska, crna haljina koja grli telo rezervisana samo za elegantne večernje izlaske, ali njena jednostavna silueta znači da se zapravo može kombinovati na mnogo načina za različite prilike, što je čini jednim od boljih komada koje možete posedovati.

Možete da ih nosite sa blejzerom, ili overzajz teksas jaknom. U hladnijim danima iskombinujte je sa debelim džemperom ili kožnom jaknom.

Kod nas, takvi modeli vas čekaju u Zari za 3.290 dinara i Stravidariusu za 2.590 dinara.

Foto: stradivarius.com
Foto: zara.com

Načini na koje možete da nosite ovu haljinu su bezbrojni, sa njom ćete uvek izgledati doterano, baš kao prave Francuskinje.

***

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram