Žene su nam pokazale delove tela koje ne vole

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Mogu do sutra da ti pričaju da je mali ožiljak iznad usne seksi, a da se ti i dalje nerviraš jer nisu izmislili dovoljno dobar puder da ga potpuno prekrije. I može oko tebe da bude gomila plus sajz modela koje ponosno ljuljaju svojim oblinama u mini bikinijima, a ti i dalje povlačiš "bapske" gaće da bi pokrila celulit koji se na tvojoj butini ocrtava kad je stisneš rukom. I nema veze što niko nikad nije primetio da ti je mali prst na stopalu totalno iskrivljen - nije ni mogao jer zbog toga nikad ne nosiš sandale.

Koliko god nas body positive talas ohrabruje u prihvatanju sopstvenih tela, svaka žena ima neku svoju slabu tačku koju možda samo ona vidi, ali to je ne čini manje nesigurnom. Tu je problem. Zato smo okupili šest žena da pokažu delove tela koje najmanje vole i pogledaju ih s distance.

Bojanin stomak; Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Moj stomak je od tinejdžerskih godina bio razlog zbog kog mi kupanje nikada nije bilo prijatno iskustvo. Uvek sam imala tri sloja salceta, ali tek sam tada počela da obraćam pažnju da je to „nepoželjno“. Od tada nikada nisam zavolela svoj stomak, koji zbog moje velike ljubavi prema testima i slatkišima nikada neće biti ravan. Godinama kasnije mi stomak nije toliko bitna stvar, a kada treniram čak izgleda sasvim okej. Ali činjenica je da se sve što pojedem odmah vidi baš na stomaku, a kad sednem izgleda mi kao neko strano telo“, Bojana (28).

Anini mladeži; Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Nije da ne volim mladeže, ali ja ih imam baš mnogo i svaki put kad izađem na sunce izbije mi nekoliko novih. Kad god treba da zakopčam brus imam paniku da ću zakačiti neki. Stalno moram da ih pregledam i proveravam, triput sam već imala dramu neku zbog njih. I da, uvek mi je frka da će mi posred face izbiti neki“, Ana (36).

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Znam da sve žene imaju to, ali neke imaju više, neke imaju manje. Baš sam obratila pažnju“, kaže Tijana (28).

Sanjin celulit; Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Celulit. Dugo sam trenirala plivanje i problema sa celulitom nisam imala. Međutim, kako sam starija, manje treniram i samim tim celulit se proširio i mnogo je vidljiviji. Ne trudim se da ga sakrijem, nisam došla do tog stadijuma, ali kada pogledam slike sa plaže vrlo često mi se pokvari raspoloženje. Obasuta sam sa svim mogućim pilinzima i kremama koji efikasno uklanjaju ‘koru od narandže’, te ne mogu da se ne gledam u ogledalo i ne analiziram svoje butine svaki put kada imam priliku za to“, Sanja (26).

Anin ožiljak; Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Imam ožiljak od operacije, nije baš da ga nešto ne volim, ali ipak uglavnom biram pantalone dubljeg struka“, Ana (30).

Ivanina kolena; Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Kao da nije dovoljno što sam niska, pa mi samim tim noge El Mekferson deluju kao auto-put, nego me je mama rodila sa bangavim kolenima. Možda i nisu bangava ali su mi oduvek izgledala kao da mi vizualno dodatno skraćuju noge i nekako su nabijena. S godinama tu još počne prvo da se brčka koža, žurka tek počinje“, Ivana (46).

Pročitajte još:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram