Žene masovno dodaju jedan sastojak u kreme za efekt „staklene kože“: Pegla bore poput botoksa

Kajli Džener
Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Efekt staklene kože (glass skin effect) jedan je od najpopularnijih trendova već mesecima. U prevodu, u pitanju je koža koja je toliko nahranjena i hidrirana da je površina vašeg lica glatka kao staklo.

Da bi se postigao ovakav efekat, vrlo je važno pronaći dobru negu i biti uporan. Iako su u prošlosti žene čak kombinovale različite zahvate i beauty rutine od bezbroj koraka, sada se čini da su neke pronašle prečicu.

Već se neko vreme po društvenim mrežama vrti viralni trik koji žene masovno rekreiraju i tvrde da su tako dobile kožu lica bez bora, koja je glatka, gotovo kao da ste išli na botoks.

Sve što vam treba je obična hidratantna krema i tablete vitamina E. Stavite malu količinu kreme na dlan, probušite opnu tablete, istisnite mastan sadržaj, promešajte i nanesite na lice.

Nakon kraćeg korišćenja koža postaje nežna i glatka, nahranjena i meka na dodir. Preporučuje se da se ovakva krema koristi pre spavanja, a ovaj trik je posebno dobar za osobe sa suvom kožom. Ako vam je koža masna, budite oprezni, jer prema komentarima na netu mogu se pojaviti bubuljice ako je tekstura previše masna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram