Zbogom udobnim modelima: Počinje vladavina ovih uskih pantalona

pantalone
Foto: Sergii Khandusenko / Shutterstock Editorial / Profimedia

Viđaćemo ih svuda!

Nakon modne ere 50-ih i 60-ih, pantalone cigaret kroja kao modni trend vratile su se početkom novog milenijuma, ali kao što je slučaj s gotovo svakim trendom na modnoj sceni, doživele su svoj vrhunac i kraj.

Brojni brendovi i modni profesionalci poslednjih sezona prednost uglavnom daju vrećastim modelima pantalona, opuštenog kroja i siluetama iz ludih 70-ih. Međutim, sada po svemu sudeći, uske pantalone i ravni krojevi kao njihova sušta suprotnost ponovo postaju privlačni.

Tako su se ove sezone vratile pantalone cigaret kroja. Ovaj bazični odevni predmet idealan je za stvaranje capsule kolekcije u ormaru, pa se, uz jednako klasične sakoe, bele košulje ili pencil suknje, ponovo smatra trendovskim komadom na modnoj sceni, piše Tportal.

U krojenoj varijanti, stvorene od elegantnih tkanina kao deo odela, često duge do zgloba, s visokim ili vrlo niskim strukom, pantalone cigaret kroja savršene su za nošenje uz strukirani ili predimenzionirani sako, visoko sečene topiće i bluze, za kombinovanje uz salonke na štiklu ili patike, zavisno od prilike i ličnih preferencija.

View this post on Instagram

A post shared by FANNA (@fanna_254)

Nakon godina vladavine užih modela pantalona, pripijena estetika kakvoj smo svedočili početkom milenijuma odbačena je u korist opuštenijih stilova. Nekoliko decenija kasnije vodeći brendovi u svetu mode ponovo su je prigrlili. Osim u kolekcijama za aktuelnu sezonu, dominirala je i onima za novu sezonu jesen/zima.

Italijanska Prada predstavila je sužene verzije cigaret pantalona s visokim strukom i malim prorezom na zglobu, od vune i u neutralnim nijansama sive, ali i pastelnoj roze.

Francuski Saint Laurent, s druge strane, predstavio ih je uparene s crnim stiletto štiklama i naglašenim gornjim komadima s istaknutim ramenima u maniru 80-ih.

Na reviji Alexander McQueen za aktuelnu sezonu pak dizajnerka Sara Barton predstavila je pantalone s vrlo niskim strukom, pritom se odnoseći na prvu kolekciju britanskog dizajnera prikazanu 1993. u londonskom Ricu.

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram