Zašto je svet poludeo za Lidl patikama

lidl patike
Foto:LIDL

Prodaja Lidl patika u prodavnicama tog lanca u Italiji počela je pre neki dan, a sve zalihe su rasprodate za samo nekoliko sati. Par patika koji se u Lidlu prodaje po 12.99 evra sada se može naći u ponudi na eBay-u čak i za 2.480 evra.

Ogromni redovi ispred Lidla bili su širom Italije prethodnih dana. Ispostavilo se da je cilj kupcima uglavnom bila preprodaja, jer čim su razgrabljene, ponude za prodaju crveno-žuto-plavih Lidl patika preplavile su društvene mreže i sajtove ze prodaju.

Upravo kako se ranije dešavalo i u drugim evropskim zemljama, piše italijanska štampa, kada je „fenomen Lidl“ zahvatio Belgiju, Francusku, Finsku ili Grčku, prenosi N1.

Analitičari ocenjuju da ova misteriozna zainteresovanost za „Lidl Fan Collection“ patike pokazuje zakon tržišta: ograničena ponuda izazvala je veliku potražnju.

Pročitajte još:

Na eBay-u se mogu naći u prodaji za visoke iznose, ali ipak je prosečna cena ovog artikla Lidla između 50 i 100 evra. Organizovane su čak i onlajn aukcije, piše Korijere dela sera.

Udruženje potrošača reagovalo je, zahtevajući od tužilaštva i nadležnih organa da ispitaju radnje koje su, kako su naveli, „očigledno na štetu potrošača“, kao i da se blokiraju sajtovi i oglasi na kojima se ove patike prodaju po preterano uvećanim cenama.

Društvene mreže preplavili su komentari korisnika u kojima ismevaju ovu misterioznu pomamu za Lidl patikama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram