„Zabranjene“ helanke: Stručnjaci savetuju da ih ne nosite, ali ovim Srpkinjama stoje fantastično

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Helanke su postale obavezni komad tokom cele godine. Pored toga što su udobne i slažu se s najrazličitijim komadima, imaju i svojih mana, a najveća je ona koja se odnosi na boju.

Prema mišljenju modnih znalaca, ovo su modeli helanki koje ne bi trebalo da nosimo upravo zbog boje, ali mi smo pronašli nekoliko poznatih Srpkinja, fitnes instruktorki i influenserki, koje ne obraćaju pažnju na pravila i izgledaju savršeno upravo u „zabranjenim helankama“.

1. Bele helanke

„Bele helanke pre svega su magnet za mrlje i prljavštinu. Za razliku od crne, koja vizualno sužava, bela boja ima potpuno suprotan efekt, te će vašim nogama dodati koji centimetar“, navodi Zadovoljna.hr.

Isto tako, ova boja ocrtava i najmanji detalj na vašem telu i ističe nepravilnosti, a kada se rastegne, materijal često postaje proziran.

Ipak, neke od poznatih srpskih lepotica, baš ovu nijansu nose savršeno. A u najvećem broju slučajeva biraju biciklističke u beloj nijansi.

View this post on Instagram

A post shared by Visnja Vjetrovic (@vishhnja)

View this post on Instagram

A post shared by Nina Skocic (@nina_skocic)

2. Svetlosive helanke

I dok se razne nijanse tamnih tonova mogu uklopiti u svaki stajling, za svetlosive helanke se kaže da ne laskaju figuri. Ovaj materijal se vrlo brzo prilagođava obliku tela i postaje proziran, ali ukoliko se odaberu malo kvalitetnije, nabori neće naglašavati intimne delove.

Štaviše, određeni modeli imaju tu prednost da naglase mišiće. Svetlosiva podloga je ipak osetljiva na prljavštinu, kao i tragove od znoja ili vode, koji postaju vrlo tamni, stoga bi bilo bolje da ih izbegavate tokom treninga i nosite za svakodnevne prilike,

Mada, srpske fitnes instruktorke znaju da uz malo samopouzdanja i dobar crop top, i svetlosive helanke stoje savršeno.

3. Helanke u boji kože

Ovo je treća boja koju bi trebalo da zaobiđete. Ipak, mnogi veruju da helanke koje imitiraju prirodnu boju kože mogu izgledati zanimljivo i efektno. Neki smatraju da ćete izgledati kao da ste zaboravili da obučete pantalone i da ta boja nimalo ne laska figuri, ali zapravo ne mora da bude tako.

Iako nijansa nije ista kao prirodna boja kože i tekstura, efekat i dalje može da bude dobar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram