Zaboravite na peščani sat, žene s ovim oblikom tela osvajaju svet

Moda i lepota 22. jul 202211:11 > 16:17
Foto: Credit line: PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Romantičnom obliku tela savršeno stoji lepršava suknja.

Koliko puta vam se desilo da ste pozajmili haljinu ili košulju od drugarice, ali vam ne stoji kao njoj. U čemu je caka, zašto neka odeća bolje izgleda na njoj, nego na vama? Odgovor se krije u tome da morate da razumete i poznajete svoje telo kako biste znali šta mu odgovara, a šta ne.

Da li ste čule da pored onih klasičnih oblika tela: peščanog sata, jabuke, kruške… postoje još neki? Danas su sve popularniji oblici tela koji se još nazivaju dramatičan, klasičan, prirodan i romantičan i polako uzimaju primat u odnosu na stare ideale lepote. A evo kako savršeno da se obučene ako spadate u neku od ovih kategorija.

Dramatičan oblik tela

Foto: Dramatičan oblik tela, Credit line: Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Primeri slavnih: Selin Dion, Tejlor Svift i Tilda Svift.

Ovo je vaš tip tela ako ste visoke, imate uža ramena, vitkije ruke i noge, ali i ne toliko izražene kukove. Tada treba da nosite oštre krojeve, jarke boje, a pruge i minimalizam su vaši prijatelji. Zamislite cigarete pantalone i oštre blejzere, jednostavne majice sa polo kragnom, sve to na vama može da stoji kao saliveno.

Klasičan oblik tela

Foto: Klasičan oblik tela, Credit line: Most Wanted Pictures/ Red Dot / Most Wanted Pictures / Profimedia

Primeri slavnih: Kameron Dijaz i princeza Dajana

Ovo je vaš tip tela ako ste visoke i vitke, blago mišićave građe, ali imate ravan struk. Onda treba da razmišljate o širokim pantalonama i isto takvim gornjim delovima odeće. Pristaju vam velike košulje sa reverima ili bez kragne, sakoi na duplo kopčanje, košulje haljine isuknje A kroja.

Prirodan oblik tela

Foto .Prirodan izgled tela, Credit line: Defrance / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Primeri slavnih: Skarlet Johanson, Sandra Bulok i Dženifer Lorens

Ovo je vaš tip tela ako ste ni previše visoke, ali ne i niske. Imate uzak struk, ali jače butine, dok su vam ramena široka. Za ovaj tip tela sve što je sečeno u struku će vam stajati dobro, a što više detalja dodate kombinaciji, izgledaćete bolje.

Romantičan oblik tela

Foto: Romantičan oblik tela, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Primeri poznatih: Bijonse i Merilin Monro

Niske ste, a imate figuru nalik peščanom satu, sa još raskošnijim oblinama. Onda treba da izbegavate duge haljine i široke pantalone. Nosite one modele koji naglašavaju vaš struk, kao i lepršave suknje, nabrane bluze.

#related-news_0

***

BONUS VIDEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram