Vizuelni trik kojim vas influenserke lažu da nemaju celulit

Moda i lepota 01. jul 202011:38 > 11. maj 2021 12:11
prikrivanje celulita
Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Stvarni život obično nimalo ne liči na onaj na Instagramu, a kolika je zapravo ta razlika, pokazala je nedavno jedna novinarka. Ona je raskrinkala sve influenserke koje se služe svakakvim trikovima kako bi prikrile celulit i izgledale kao top-modeli.

Denei Merser, novinarka iz Dubaija, pokazala je koliko je moguće manipulisati fotografijama na Instagramu, i to uz menjanje poze, uglova i osvetljenja. Ona objavljuje neretuširane slike kako bi istakla da nije sve tako savršeno kao što se čini na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on


Denei na Instagramu redovno objavljuje ‘pre’ i ‘posle’ fotografije jer želi da ukaže na to kako je uz pomoć popularnih aplikacija neverovatno lako izmeniti fizički izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on


Ona tvrdi da brojni programi za obradu fotografija omogućavaju podešavanje osvetljenja, boja, ali i menjanje oblika tela, a sve da bi se influenseri pokazali u najboljem svetlu.

Pročitajte još:

Zbog toga, tvrdi Denei, mnogi pratioci počinju da se osećaju nesigurno u svom telu. U postu koji je dobio preko 400.000 lajkova novinarka je pokazala koliko je lako igrati se osvetljenjem. Pozirala je ispred ogledala i trudila se da pokaže veliku razliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on


„Insta protiv stvarnosti –  glavna razlika na ovim fotografijama je osvetljenje. Na prvoj slici moja zadnjica je namerno u senci. Manja svetlost skriva moj celulit i zaglađuje većinu mojih strija. Na drugoj ležerno čučim pored ogledala. Bokovi i bedra su mi na suncu. Postoji nekoliko razlika u poziranju (čvrst stav, izbačeni kukovi i sl), ali ova slika govori o osvetljenju koje čini čuda“, napisala je zvezda društvenih mreža.

Njena objava je izazvala oduševljenje i mnogi su je pohvalili jer se osmelila da pokaže svoje slabe tačke i kako nije savršena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on


„Naišla sam na tvoju stranicu juče, baš kada mi je bila najpotrebnija“, napisala je jedna žena.

„Svaka čast. Prihvatanje svog tela je najvažnije. Samo tako možete zavoleti sebe“, dodao je drugi pratilac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on


„Definitivno i ja pravim fotografije u najboljim pozama i skrivam svoje nedostatke“, bio je još jedan komentar.

Denei je priznala i da društvene mreže utiču na njeno samopouzdanje, pa je zaključila da nikada nije pametno porediti se sa drugima.

„Instagram je negativno uticao na to kako vidim sebe, pre svega moju visinu, težinu, potrebu da se takmičim… Ne bi trebalo da se poredite sa onima koje ne poznajete i koje viđate samo na internetu“, poručila je ova influenserka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram