Viktorijanska modna inspiracija iz serije Bridgerton

Bridgerton
Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Više od sedamsto kostima kreirano je za drugu sezonu serije Bridgerton. Ispratili smo modne kombinacije serije sa namerom da unesemo duh viktorijanskog doba u naš prolećni stil.

Kome je nedostajala originalna serija Tračara, može da zaboravi na neuspeli rimejk od prošle godine. Druga sezona serije Bridgerton koju potpisuje Šonda Rajms poznata po hit serijama kao što su Uvod u anatomiju, Skandal i, nedavno, Inventing Anna je konačno stigla na Netfliks.

Omiljena anonimna tračara viktorijankse Engleske, Lejdi Visldaun se vratila. Ono što je nama privuklo pažnju je fenomenalna kostimogrfaija serije koja je prvom sezonom inspirisala sve it devojke da u svoje odevne kombinacije unesu malo plemićkog stila. Umesto Elen Mirojnik, Sofi Kanal stupila je na mesto glavne stilistkinje Bridgertona, kombinujući oko sedamsto kostima za glavne likove naše trenutno omiljene drame.

Bridgerton
Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Da je „regency core“ stil inspirisan načinom odevanja plemstva i visokog društva devetnaestog veka uplivao u svakodnevni stil odevanja sude korseti koje već skoro godinu dana možemo da vidimo svuda.  Pored korseta, cipele sa nižom popeticom, motivi sa goblena, cveće, balon, pufnasti rukavi i rajfovi,  dugačke rukavice, svilenkasti i nežni materijali pastelnih boja čine osnovu ovog stila. Ima li nečeg što se više poklapa sa prolećem? Inspirišite se stilom  sa crvenog tepiha uoči premijere druge sezone, ali i toaletama iz serije.

bridgerton
Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Foto: Steven Simione / Getty images / Profimedia
Foto: Steven Simione / Getty images / Profimedia
Foto: Steven Simione / Getty images / Profimedia

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram