Nova era Victoria’s Secret: One će zameniti „pale anđele“

donji veš; Victoria's secret
Foto: Victoria's Secret via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Era "Viktorijinih anđela" je zvanično završena, jer je popularni brend donjeg veša predstavio nova lica koja će u budućnosti određivati ponudu i imidž brenda. U pitanju su žene potpuno različtih porekla, seksualnih opredeljenja i zanimanja.

Victoria’s Secret je bio brend koji je dugo asocirao na seksepil i mršava, savršeno izvajana tela. Međutim, vremena su se promenila, a donjem vešu koji je namenjen isključivo za mršave devojke više nema mesta na tržištu – pregazio ih je Rijanin inkluzivni brend Savage x Fenty.

Zato je kompanija, u težnji da ostane relevantna, odlučila da zameni svoje „Anđele“ za „VS kolektiv“ – grupu slavnih aktivistkinja koja će se stvoriti nove, drugačije proizvode za Victoria’s Secret.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Victoria’s Secret (@victoriassecret)

Opisane su kao „sve veća grupa uspešnih žena koje dele zajedničku strast da pokreću pozitivne promene“, prema saopštenju kompanije.

„Kroz socijalne, kulturne i poslovne odnose, VS Kolektiv će raditi na stvaranju novih programa, revolucionarnih kolekcija proizvoda, upečatljivog i nadahnjujućeg sadržaja i podrške za ciljeve koji su značajni za žene“, rekli su.

Članice VS Kolektiva su modeli, aktivistkinje, sportistkinje i umetnice iz celog sveta. Tu je Megan Rapino, fudbalerka koja je otvoreno gej, kao i Prijanka Čopra, glumica i manekenka indijskog porekla.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Članice će takođe biti i manekenka Adut Akeč, fotografkinja Amanda de Kadenet , kineska skijašica Ajlin Gu, plus sajz manekenka Paloma Eleser i Valentina Sampaio, koja je bila prva transrodna manekenka koja je nosila veš Victoria’s Secret.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Valentina Sampaio (@valentts)


Uprkos tome što brend pokušava da promeni imidž, do nedavno su ih pratili veliki skandali. Optuživani su da prodaju donji veš koji je dizajniran tako da udovolji muškim fantazijama, dok je ženama pre svega neudoban. Vlasnik kompanije je povezan sa seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom, a došlo je i do užasnih otkrića o mizogenoj korporativnoj kulturi kompanije.

Čak 30 mankenki, na čelu sa Kristi Turlington, optužilo je brend za zlostavljanje i seksizam.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram