Uzdišemo za brutalnim torbama iz nove Fendi kolekcije

Foto: xx / Avalon / Profimedia

Prestižna modna kuća Fendi predstavila je svoju kolekciju za proleće/leto 2022. na Nedelji mode u Milanu. Na reviji smo, kao i uvek, videli sofisticirane krojeve i materijale, a puno pažnje je posvećeno detaljima. Istakle su se neobične i prelepe torbe, koje bi svaka žena poželela u svom ormaru.

Fendi ima novog kreativnog direktora, dizajnera Kima Džonsa, koji je za prvu kolekciju koju je prikazao uživo odabrao razigranu temu: disko modu inspirisanu legendarnim klubom Studio 54.

„Ovo je moja prva revija uživo za Fendi, i to je proslava. Naša žena se malo opustila – izlazi, doteruje se. Svi smo toliko dugo bili zaključani, da mislim da nam je to trenutno potrebno“, rekao je on.

Kolekcija je inspirisana otkačenim glamurom sedamdesetih godina prošlog veka, što je bilo vreme vrcave disko mode i divljeg noćnog života Njujorka.

Uprkos tome, videli smo mnogo odela i koktel haljina, ali sa puno štrasa, perja i vedrih boja. Ipak, prave zvezde kolekcije su aksesoari – pre svega torbe, koje dolaze u neobičnim oblicima i dezenima.

Izdvojili smo neke koje bismo jako želeli u svojim ormarima.

Foto: xx / Avalon / Profimedia

*

Foto: : xx / Avalon / Profimedia

Fendi ponovo u prvi plan vraća klač torbu, koja se nonšalantno nosi u ruci. Ali, Džons donosi klasiku u novom ruhu – iskoristio je neobične geomterijske oblike i spojio ih sa neutralnim tonovima i kožom, tako da torbe odišu luksuzom.

Foto: xx / Avalon / Profimedia

Na reviji smo videli i velike, praktične torbe, ali u vedrim nijansama i sa psihodeličnim detaljima. Spoj pastelnih i metalik i jarkih tonova potpuno oživljava eru ludih sedamdesetih.

Foto: xx / Avalon / Profimedia

Ista filozofija primenjena je na torbe sa lancima koje imaju otkačene krznene detalje. Spoj boja na ovoj torbici je zahvalan za kombinovanje i izgleda neverovatno dobro.

Foto: xx / Avalon / Profimedia

Mala torbica za grad uvek treba da bude efektna. Fendi vam predlaže zlato, sa suptilnim strip detaljem u vidu oka modne super-heroine.

Foto: xx / Avalon / Profimedia

Najzad, Fendi postavlja trendove u vidu torbi kružnog oblika koje se nose ispod ramena. Ovakav modni detalj jednako dobro izgleda uz ukrojeno odelo moćne poslovne žene kao i uz otkačenu haljinu street style zvezde.

***

Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram