Užas plastične hirurgije – htela da se ubije zbog novog nosa

Moda i lepota 07. feb 202108:35 > 11. maj 2021 12:10
plastična hirurgija
Foto:Screenshot

Mlada kineska glumica upozorila je nedavno koliko opasna može da bude estetska hirurgija, i to nakon što joj se zbog lošeg zahvata pojavila nekroza na nosu. Priznala je da joj je zbog svega bilo toliko loše da je pomišljala i da sebi oduzme život.

Gao Liu, kineska pevačica i glumica, bila je zvezda u usponu. Onda su nedavno svi čuli za nju, ali nažalost, ne zbog talenta. Ona je na jednoj društvenoj mreži objasnila da je u javnosti nije bilo nekoliko meseci zbog „incidenta sa estetskim zahvatom“, a od kog je dobila nekrozu nosa, tj. tkivo na vrhu nosa joj je odumrlo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yonca Magazin (@yonca_haber365)

Gao je sa svojih pet miliona pratilaca podelila neverovatne fotografije i tako pokrenula dodatne rasprave o plastičnoj hirurgiji, koja je, inače, izuzetno popularna u Kini.

Gao je kazala i kako ju je u oktobru prijatelj upoznao sa plastičnim hirurgom na klinici u jednom kineskom gradu. Za zahvat se odlučila, kako kaže, jer je mislila da će joj kraći nos pomoći u karijeri.

Pročitajte još:

„Čitav postupak trajao je četiri sata. Mislila sam da ću nakon toga biti lepša. Nisam očekivala da će ta četiri sata biti početak noćne more“, rekla je svojim fanovima, a prenosi BBC.

Gao je navela da je posle zahvata osetila probleme, kao i da se rana stalno iznova inficirala, mada su joj govorili da će od januara moći da se vrati na posao.

„Koža na vrhu je bila sve tamnija i tamnija, a nos mi je postao nekrotičan“, rekla je, dodajući da je razmišljala o samoubistvu.

Ona je na kraju bila hospitalizovana dva meseca, a njen gubitak na poslu bio je oko 60.000 dolara.

Loše u svemu je i što neće moći da uradi drugu rekonstruktivnu operaciju još najmanje godinu dana jer joj je nos veoma oštećen.

Inače, klinika u kojoj je bila Gao već je imala pet kazni u protekloj godini, ali nije jasno koji prekršaji su u pitanju.

Estetska hirurgija u Kini popularna je već godinama toliko da je 2004. godine zemlja bila domaćin izbora lepote – za one koji su otišli pod nož.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram