Upoznajte Lordwarga, okorelog kolekcionara Žan Pol Gotjea

Foto: Instagram/lordwarg

Odeća treba da se nosi ali uprkos tome mnogi modni kolekcionari drže svoje blago na vešalicama ili lutkama. To ne važi za Stiva Karasa koji je opsednut modelima dizajnera Žan Pol Gotjea.

Na svom Instagram profilu Lordwarg, Stiv ponosno pokazuje 1.000 kolekcionarskih komada od kojih je većinu potpisao Gotje.

Karasa je oduvek zanimala moda, a odevne predmete Žan Pol Gotjea je počeo da sakuplja kao tinejdžer u rodnoj Francuskoj. Tada je kupio košulju sa printom na koju je slučajno naleteo lutajući ulicama francuske prestonice.

Fasciniran printom te košulje, počeo je da istražuje Gotjea i jako brzo mu je njegova filozofija i estetika postala bliska.

Pročitajte još:

„JPG je bio taj gej tip iz Francuske koji se oblačio čudno, pričao je čudno i imao je izražene stavove. Bilo je muškaraca u haljinama, a on je pričao o seksualnosti i ja sam se momentalno identifikovao“, rekao je za „Vogue“ Karas.

Pre 10 godina on se preselio u Njujork i postao je frizer. Osim kolekcije Žan Pol Gotjea, skupljao je i stvari Vivijen Vestvud. Početkom ove godine je ostavio svoj posao i napravio je internet prodavnicu u kojoj nudi komade inspirisane Gotjeom.

„Kad sam bio mlađi vređali su me zbog toga kako se oblačim za posao. A živeo sam u modernom gradu sa studentima i na pet minuta od posla. Njujork mi je dao priliku da se doterujem. Budim se svakog jutra i to kako ću izgledati zavisi od definicije ko sam tog dana. Srećan sam što mogu da se igram i da pokažem različite ličnosti u sebi. Jednog dana ću možda biti grubijan, a drugog šik. Mogu da budem i seksi ili ženstven“, rekao je Stiv.

View this post on Instagram

I am so psyched and I feel like a teenager ! Thank you @gaultier_forever I am so happy to have found a friend that loves Gaultier and understand my obsession with it! #jpgFANmily #Freinds4Ever . #Repost @gaultier_forever • • • • • • #mcm #mancrushmonday @lordwarg of @housewnyc looking like he just stepped out of Gaultier’s dreams to serve up some full “Super JPG vs. Virus Man” fantasy A/W 1995. #menswear #mensfashion #staysafe #protectyourselfandothers #jeanpaulgaultier #Gaultier #gaultierparis #lookoftheday #fashion #fashionista #fashionbear #outfitoftheday #fashionandstyle #fashionhistory #iconicfashion #fashionphotography @jpgaultierofficial. . #maisonmargielanewyorkboutique #viviennewestwood #tabiboots #viviennewestwoodworldsend #mustanglife #margielatabi #viviennewestwoodofficial

A post shared by Steve (@lordwarg) on

*

View this post on Instagram

Cute moment in Carcassonne.? We visited the 2000 years old Cité last winter. It was beautiful! The fun part was to follow different trials we found around the castle and see where it would take us. The fortifications were soooo cool with breath taking views. ⚡ I'm wearing my fav 2000s Dior scarf with a necklace I made from a keychain! It s so tacky but fun! It makes me smile ?⚡ . . #Carcassonne #carcassonnecastle #frenchvacation #citedecarcassonne #medievalfantasy #medievalcity #ufos #gucci #guccilover #knitwear #france #mensfashionblog #supremenewyork #fashionandstyle #nycstylist #diormen #fashionarchives #viviennewestwoodofficial #viviennewestwood #viviennewestwoodman #guccimen #guccisweater #gucciufo #supremebeanie #dior #diorscarf #thombrowne #thombrowneeyewear

A post shared by Steve (@lordwarg) on

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram