Dizajner cipela Serđo Rosi preminuo od koronavirusa

Sergio Rossi
Sergio Rossi: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Serđo Rosi, italijanski dizajner obuće, je preminuo u 84. godini usled komplikacija od Covid-19. Nekoliko dana pre smrti je hospitalizovan u bolnici Bufalini u Ćezeni.

Cipele Sergio Rossi su drugačije od drugih koje potpisuju veliki dizajneri. Bez obzira na to koliku štiklu imaju – uvek su udobne i izgledaju vrhunski i napravljene su od najbolje kože. Takav renome ovaj brend duguje upravo svom osnivaču – Serđu Rosiju.

Serđo Rosi
Serđo Rosi: Guindani Stefano / SGP / Profimedia

Cipele je počeo da dizajnira 1950. a svoj brend je lansirao 1968. Ostao je na čelu sve do 2004. kada je Sergio Rossi prodat Keringu (grupa Gucci). Uprkos prodaji, Serđo je ostao u poslu i pomagao je svom sinu Đanvitu Rosiju da pokrene svoju liniju cipela 2006.

Pročitajte još:

Tokom dugogodišnje karijere Rosi je sarađivao sa najvećim dizajnerima poput Azidan Alaje, Đanija Versaćea, Domenika Dolćea i Stefana Gabane. Njegove sandale i cipele su nosile brojne poznate ličnosti.

Kako je jednom prilikom rekao – oduvek je želeo da kreira savršeni produžetak ženske noge i u tome je ujedno i tajna udobne i zavodljive obuće koju je pravio od kada je bio mlad do svoje smrti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram