Ulična moda u Kopenhagenu inspiriše i najumornije oči

Foto:profimedia

Nedelja mode u glavnom gradu Danske je održana prošle nedelje. Kopenhagen već uveliko parira Londonu, Parizu, Njujorku i Milanu, kada je stil u pitanju.

Nakon onlajn verzije Nedelja mode prošle sezone, promene formata koju je izazvao kovid 19, fizičke revije i njihovi gosti u prvom redu vratili su se u Kopenhagen.

Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim samih revija i prikazanih kolekcija, kao i skandi estetike koja se razlikuje od ostalih, pažnju su privukle gošće Nedelje mode, devojke koje žive street style.

Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vetroviti, letnji dani u Danskoj ovog leta zahtevali su slojevito oblačenje. Neke trendi devojke na ulicama Kopenhagena su uparile svoje letnje haljine sa mrežastim topovima i džemperima, dok su se druge oslanjale na nešto poslovnije komade i trikotažu, oversajzd kožne blejzere, prsluke, pa čak i vunene tregere, kako bi se zagrejali.

Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se tiče boja koje su Dankinje prigrlile, najviše se isticala zelena – bila ona fluorescentna, maslinasta ili smaragdna.

Foto:Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mada, cela paleta duginih boja mogla se videti za ta tri dana u Kopenhagenu. Bilo da su u pitanju, jarke, pastelne ili fluorescentne, modni imperativ je jasan – samo da nije “mrtvo” i dosadno. Neka boje vrište.

Foto:ornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cvetni dezeni i geometrijski print su krasili većinu odevnih kombinacija, a hit aksesoar nisu torbe ili efektan nakit već – bicikl.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inspirišite se, izbacite sivu i crnu iz garderobera i igrajte se koloritima i dezenima, neka vam devojke iz Kopenhagena budu modne saveznice u osmišljavanju nekih novih, jesenjih stajlinga.

***

Bonus video: MODNI TRIKOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram