Trikovi kako da uvek izgledaš skockano

peglanje
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nekim ljudima prosto uspeva da uvek izgledaju kao milion dolara. Za njih kao da ne postoji apa-drapa dan, čak i kada u trenerci izađu na trčanje sa psom izgledaju sređeno, posle devet sati posla ili iscrpljujućeg putovanja izgledaju sveže i skockano. Kako im uspeva?

Osim uobičajenih stvari koje uvek su uvek na prvom mestu – pij puno vode, jedi zdravo, spavaj dovoljno, vežbaj, postoje neki trikovi koji zaista rade da bi u svakom trenutku izgledao tip-top.

Prva stvar i ona važi i za žene i za muškarce – oblači se prema građi svog tela. Izbegavaj vrećaste, šljampave stvari i potrudi se da kroj prati figuru. Materijale koje nosite birajte pažljivo – izbegavajte sintetiku, i sve što vam izgleda kao da će se brzo isprati u pranju. Crna boja jeste kraljica elegancije, ali samo ako vam taj komad koji toliko volite nije poprimio onu ispranu sivkastu nijansu.

Zato vodite računa o održavanju stvari, ne budite lenji da prevrnete naopako omiljene crne pantalone pre nego što ih stavite na pranje. I kad smo već kod garderobe koja treba da izgleda kao da je tek izašla sa modne piste – izgužvane stvari ne ostavljaju utisak sređenosti.

Za one koji nemaju vremena za gubljenje, dobra vest je da se pojavila Philips pegla za vertikalno peglanje koja radi na paru i bez daske – dovoljno je da stvar staviš na ofinger ili položiš na krevet, fotelju i samo jednom pređeš preko tkanine da se savršeno ispravi. Za najizgužvaniju košulju ti sa Philips Steam&Go treba bukvalno dva minuta i nema pritiskanja, gađanja onih groznih nabora. Veliko olakšanje i ušteda vremena!

ad rešiš šta ćeš da obučeš i ispeglaš da sve izgleda tip-top, postoje još neke sitnice koje bi trebalo da se podrazumevaju.

Čak i kad te najviše mrzi – operi kosu i nabaci frizuru. Za to ti ne treba uvek frizer, postoji gomila tutorijala koji su odlična prva pomoć za varijantu – uradi sam.

U susret letu i vrućinama, još jedan odličan trik je da sa sobom nosiš mali sprej sa termalnom vodom za lice. Isprskaj ga za dodatnu hidrataciju, lice će ti biti zahvalno i instant ćeš povratiti svežinu.

Dve stvari koje izgledaju kao sitnice, a definitivno su jako važne – ruke i stopala. Možeš nositi najbolju garderobu i mirisati na najskuplje parfeme, ali ako ti ruke i stopala nisu negovani, cela stvar pada u vodu. Odavno je prošlo vreme kad su samo žene odlazile kod manikira i pedikira, uredni nokti i glatke pete bi trebalo da budu obavezan deo nege i za muškarce. Sve je u detaljima!

I kad smo kod detalja – poslednja, ali ne manje bitna stvar su modni aksesoari. Oni su podjednako važni u kreiranju stila kao i garderoba. Bilo da se radi o nakitu, kaišu, satu, marami, torbi… Misli o njima kao o začinima u nekom dobrom jelu. Kombinacije su beskrajne, ali je važno dobro ih uklopiti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram