Trik za liniju ajlajnera koji je videlo četiri miliona ljudi

ajlajner
Foto: Youtube/Denitslava Makeup

Tanka je linija između zavodljivog mačkastog pogleda i umornog izgleda kao posle neprospavane noći, jer samo pravilno stavljen ajlajner na oči daje pravi efekat. Pošto ova tehnika ume da bude prava umetnost, dobro dođu saveti uz koje ćete ajlajner staviti brzinski, kao pravi profesionalac.

Na Jutjub kanalu Denitslava stoji vrlo koristan tutorijal za stavljanje ajlajnera koji je pogledalo više od četiri miliona ljudi. Mlada popularna Bugarka koja živi u Grčkoj objašnjava kako da sami kod kuće lako i brzo izvedete potez uz koji će vam pogled biti zavodljiv.

Kako kaže Denitslava, uzmite bilo koji ajlajner – vaš omiljeni, bilo da je tečni, u stiku ili gelast, s tim što je za potpune početnike u nanošenju najbolji onaj nalik na olovku.

Da bi vam crna linija na gornjem kapku od unutrašnjeg dela oka ka spoljašnjem išla od tanje ka sve debljoj i na kraju se izvila nagore – krenite od spolja ka unutra. Dakle, ajlajner prvo stavite na spoljašnji deo gornjeg kapka, od kraja trepavica. Izvijeni deo na spoljašnjem delu oka za sada preskočite i ostavite ga za kraj.

Prvo ajlajner lagano pritisnite na spoljašnji deo kapka i nastavite da pritiskate položenom stranom četkice ka unutrašnjem delu – ne vucite ga, nego lagano tapkajte. Nije greška ni ako lajner vučete, ali ova blogerka kaže da sve lakše ide ako samo pritiskate.

Isto uradite i sa drugim okom, pazeći da linija ide što bliže trepavicama.

Ovim „obrnutim“ redosledom, tj. stavljanjem od spolja ka unutra izbeći ćete da linija unutra bude deblja. Ako vam je tako nanesen ajlajner dovoljan, tj. ako ne želite onaj izvijen deo na spoljašnjem delu oka, možete tu da se zaustavite.

A za mačkasti pogled ogledalo stavite pravo ispred lica i potom zamislite liniju koja spaja kraj trepavica donjeg kapka i ivicu obrve. U tom pravcu tankim laganim potezima nanesite lajner, i to nagore od onog krajnjeg najdebljeg dela koji ste već stavili – ka ivici obrve.

Proverite da li su linije na oba oka iste.

Onda vrh izvijene linije povežite nazad sa debljim iscrtanim delom i popunite rupicu.

Ako slučajno niste zadovoljni, stavite malo micelarne vode na štapić za uši i očisite, pa sve ponovite.

Ukoliko stavljate i veštačke trepavice, Denitslava savetuje da prvo njih stavite, pa ajlajner da se ne bi razmazao.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo