Tri saveta za odabir savršene nijanse pudera

puder
Foto: Artsiom Petrushenka / Alamy / Alamy / Profimedia

Drugi je naročito važan.

Pravilno usklađivanje pudera s tonom tvoje kože ključno je kako bi se adekvatno tonirala koža i omogućio što je moguće mlađi izgled, bez velikog napora. Možda nemaš priliku da pitaš profesionalca za savet, pa ako znaš kako to da učiniš sama, možeš sebi olakšati kupovinu pudera i osigurati besprijekornu primenu svaki put.

Keti Džejn Hjudžs, slavna šminkerka, zna savete o najboljim metodama za podlogu za slaganje nijansi, tako da lako možeš odabrati idealnu boju koja će laskati tvojim podtonovima i raditi na poboljšanju tvog tena.

Uskladi sa bojom vilice

Kada su u potrazi za puderom, mnogi prvo nanose proizvod na zadnju stranu ruku kako bi utvrdili da li je boja prava. Međutim, koža na našim rukama često nije iste nijanse ili podtona kao koža na licu, a to može iskriviti rezultate i učiniti podudaranje manje preciznim.

“Uvek uskladite nijansu sa svojim licem, a ne rukom. Obično privučem boje vilici i odaberem tri nijanse, izmenjam ih sve u liniji uspravno, stopim i odaberem onu koja je najbliža tonu kože. Nanošenjem proizvoda na liniju vilice lakše ćete videti kako formula reaguje na vašu kožu, kao i koliko se nijansa bez napora stapa s vašim tenom, određujući da li je to pravi spoj. Odabir više nijansi pomoći će u procesu eliminacije”, dodaje ona, a prenosi ultra.ba.

Znaj svoje podtonove

Poznavanje nijansi tvoje kože uveliko će olakšati odabir nijanse koja će upotpuniti tvoju boju i adekvatno se zamutiti u tvom tenu bez stvaranja oštrog izgleda nošenja šminke.

“Ako imate roze i plavkaste podtonove, imate hladnu kožu na bazi plave boje. Ako imate breskvasto roze, zlatne, jantarne podtonove, imate žutu ili toplu kožu“, objašnjava Hjudžs.

Uz te informacije možeš odrediti hoće li se podton pudera koji odabereš dobro uklopiti s tvojom kožom.

“Koja god nijansa izgleda da najviše nestaje je pravi izbor za vas”, napominje ona.

Ako imaš hladan ten i koristiš toplije podloge, tvoja šminka će verovatno izgledati hrapavo i veštački, a s toplijim tonom kože korišćenje hladne podloge može učiniti da izgledaš umorno i bolesno. Odabir prave nijanse može napraviti svu razliku u poboljšanju tvog prirodnog, mladalačkog sjaja, pa pogledaj vene na svojoj unutrašnjoj strani ruke kako bi odredila svoje podtonove.

Uporedi sa čistom kožom

Ako upoređuješ novu nijansu pudera sa svojim tenom kada već nosiš šminku, to može značajno da izobliči rezultate uparivanja, tako da će ti isprobavanje pudera sa golim licem pružiti najpreciznije slaganje nijansi na kraju dana.

„Pobrinite se da nanosite puder na čistu kožu, a ne preko bilo koje baze šminke“, napominje Hjudžs.

Održavanje hidratacije kože pre nanošenja nove podloge takođe će omogućiti proizvodu da lakše uđe u kožu, pripremajući tvoj ten za šminku i stvarajući prirodnu bazu za najbolju moguću primenu, dajući ti bolju predstavu o tome da li je formula pudera za tebe ili ne.

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram