Tri osvetničke haljine koje su postale kultne: Dekolte i šlic u inat bivšem

osvetnička haljina
Foto:Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia, Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Imagespace / Alamy / Alamy / Profimedia

Zovu ih najboljim osvetničkim haljinama.

Raskid ume da zaboli, a na sitnu osvetu bivšem nisu imune ni poznate žene. Mnoge od njih su poželele da vrelim izdanjem pokažu šta je izgubio ili da se prosto pohvale novim samopouzdanjem. I koje su to najpoznatije osvetničke haljine svih vremena?

Princeza Dajana

Pokojna princeza od Velsa je obukla crnu mini-haljinu s potpisom Kristin Stambolian iste večeri kada je kralj Čarls priznao da je prevario s Kamilom u TV dokumentarcu 1992.

Foto: Martin Keene / PA Images / Profimedia

Te godine, dokumentarni film BBC-ja emitovan je javno u pokušaju da Čarls povrati svoju reputaciju nakon razvoda. Tokom intervjua Čarls je priznao novinaru da je bio neveran u braku – ali samo jednom kada se brak već „nepovratno raspao“. U članku magazina Vogue iz 1997. godine bliska prijateljica princeze Dajane otkrila je da se princeza prvobitno plašila da je mini crna haljina „previše smela“ i da je planirala da na događaju nosi drugu – Valentino. Ali nakon što je saznala za dokumentarac njenog bivšeg muža, ona je poželela da izgleda kao milion dolara te teške večeri. I uspela je.

Maraja Keri

Kada je Maraja Keri počela svoju karijeru, njeni stajlinzi su bili dosta svedenij nego kasnije. Onda se sve promenilo.

Naime, Maraja se udala za Tomija Motolu kada je imala samo 23 godine, a on je bio 20 godina stariji od nje. Pre njihovog braka ona je bila zvezda u usponu, a za vreme braka od 1993. do 1998. godine ona je postala prava zvezda.

U jednom intervjuu ona je priznala:

„Mnogo me je kontrolisao. Za mene nije bilo slobode. Bila sam skoro kao zatvorenik.“ I onda se Maraja oslobodila.

Publika je bila u šoku kada se ona, nekoliko meseci posle raskida, pojavila na MTV dodeli nagrada 1997. O mini topu i donjem delu autfita sa vrtoglavim šlicem i danas se priča.

Elizabet Harli

Nakon što je raskinula sa Hjuom Grantom, Liz se pojavila na jednoj svečanosti u Zapadnom Holivudu u kultnoj Valentino haljini. Bilo je to 2000. godine i tada je Liz poželela da bivšem pokaže bez čega je ostao.

Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godinama kasnije priznala je da su uspeli da sačuvaju prijateljski odnos.

„Još uvek sam veoma dobar prijatelj sa Hjuom, znate, prošli smo kroz toliko toga zajedno. Jedna od najvažnijih stvari za održavanje dobrih odnosa sa bivšim je da imate puno poštovanja prema njegovom sadašnjem životu.“

BONUS VIDEO: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram