Tri modna trenda koja su nam Kinezi namenili za ovo proleće/leto

foto: Isidora Atanacković, nova.rs

Ako se pitaju prodavci iz kineskog tržnog centra, u Srbiji se ovog proleća nosi perje, šeširi širokog oboda i gumene natikače.

U kineski tržni centar u bloku 70 nas već sa ulice zove miris kineske kuhinje i dok sam tako tumarala postepeno bivajući sve gladnija, nisam mogla, a da ne primetim nove modne trendove koji kao da su iz sveta visoke mode sišli na tezge kod Kineza i nude vam idealnu priliku da se po povoljnoj ceni doterate kao „Bela Hadid s Aliekspresa“.

Sudeći po aktuelnoj ponudi, ove sezone se izgleda nekontrolisano nose gumene papuče, patike, natikače, klompe i bilo koja obuća od gume koja može da vam padne na pamet – a u kombinaciji sa šarenim perjem i šeširima.

Idem tako i sve vreme razmišljam, kome bre treba ovoliko perja? Očigledno svima, pošto se prodaje na angro, boja, dezena i šara imate da birate, tako da opušteno možete da se okitite po svom ukusu i krenete u beton halu na piće.

foto: Isidora Atanacković, nova.rs

Cene su vrlo pristupačne, od 250 dinara za metar peruške, tako da sam i ja rešila da se ponovim, nikad se ne zna za šta će mi zatrebati, a ako Rijana može da ga stavi na haljinu, što ne bih mogla i ja?

foto: Isidora Atanacković, nova.rs

Neki modeli papuča izgledaju bogami kao da ih je Balenciaga izbacila u novoj prolećnoj kolekciji, nisam mogla da se odlučim koje mi se više dopadaju, a mašta mi nije dala mira pa sam morala sebe da zamislim u kroksicama sa perijem.

Cene papuča su isto za svačiji džep pa se tako mogu naći u rasponu od 200 do 1000 dinara u zavisnosti od modela, a gde je kraj primeni gumenih papuča? Ne vidi se.

foto: Isidora Atanacković, nova.rs

Pastelne boje, šljokice, dezeni, crne, bele, sa pasetom, kakve volite, za svakog se može naći gumena papuča za ovo leto, izgleda da ćemo ih svi nositi, hteli-ne hteli, jer sudeći po prepunim kutijama i rafovima potražnja za ovom obućom je vellika.

foto: Isidora Atanacković, nova.rs

Na kraju, možda im još vreme nije, ali šeširi širokog oboda su već preplavili Blok 70.

Modela ima mnogo u zavisnosti od toga da li ste pošli na kaubojski skup, safari ili na plažu. Možete da birate, preko platnenih do onih od pruća, sa različitim mašnama, tako da možete da ih uklopite sa svojim papučama.

Cene šešira su nešto više, pa se kreću od 500 dinara na gore.

foto: Isidora Atanacković, nova.rs
Foto: Isidora Atanacković, nova.rs

Prodavci su se nevoljno mrštili na fotoaparat, a kažu da se najviše prodaju papuče i šeširi, izgleda da se Srbi ozbiljno pripremaju za niz toplih dana. A perje? Pa, možda nam zaista fali malo šarenila u svakodnevici.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram