Tri boje kose koje će vladati u 2021.

Moda i lepota 03. jan 202114:06 > 11. maj 2021 12:10
Roze kosa
Foto: Mint Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom nepredvidive 2020. puno toga se promenilo pa i preferencije žena kada je u pitanju boja kose. Mnoge su, između ostalog, odlučile da izađu iz svoje zone komfora i naprave primetne promene ili barem malo promjene stvari.

Ulazak u novu godinu, za koju se svi nadaju da će biti bolja od 2020, podstaći će još više promena, a profesionalnci su već sada izdvojili trendove koji će vladati idućom godinu.

Ono što je bitno naglasiti je da svaku opciju treba da prilagodite sebi u dogovoru s vašim frizerom. Boja treba da bude personalizovana na osnovu vašeg tona kože kao i teksture kose. Dakle, pre promene obavezno se konsultujte s vašom frizerkom kako bi konačni rezultat bio najbolji.

Među trendovima u bojenju kose u nadolazećem razdoblju zadržaće se, očekivano, neki kojima se žene vraćaju već godinama poput balajaža, a neki će se vratiti poput ombre tehnike. Ali to nije sve. U nastavku smo izdvojili tri trenda koja će vladati 2021. godinom:

Tonalna brineta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mallery Share (@hellobalayage)

Za brinete je često karakteristično „previše topline“ koja im prolazi kroz kosu, smatraju stručnjaci, a dodavanjem hladnijih tonova u obliku pramenova smanjuje se toplina bez da boja gubi na dubini.

Poenta je da će u 2021. u trendu biti zadržavanje bogate, tople smeđe boje, ali s hladnijom bazom. U dogovoru s vašim frizerom proverite koja boja paleta će vam najbolje odgovarati.

Žvaka ružičasta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Shelton (@katiesheltonhair)

Prema rečima britanskih frizera, potražnja za ružičastom bojom kose prošle je godine porasla za 900 odsto. Mnogi su se odlučili na eksperiment s ružičastim nijansama tokom karantina početkom godine. Krenuli su s pastelnim nijasama, a stručnjaci za kosu kašu kako su primjetili da se krajem godine sve više žena počelo okretati življim bojama zbog želje da isprobaju nešto potpuno novo, tako da će u 2021. godini bojiti kosu u konrektnije ružičaste tonove.

Retro plavuša

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Stegner (@juliastegner)

Zlatne plavuše vladale su 70-ima, a vladaće i 2021. godinom, ako je verovati najavama stručnjaka. Šeron Tejt i njena fotografija naći će se u rukama mnogih frizera kada im žene budu opisivale svoje želje. Zlatno medeni tonovi nosiće se u kombinaciji sa zavesa-šiškama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram