Trenutno najtraženija frizura na svetu

Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia
Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Frizura za koju nije potrebno feniranje.

Žudite za promenom frizure, ali niste sigurne koji oblik i dužinu želite? Pa ako pratite bjuti trendove, onda ste sigurno čule za chopped bob ili čupavi bob.

Prema LookFantastic’s Beauty Trends Report, pretraga za chopped bob frizurom u 2023. godini porasla je za neverovatnih 550%, što je dovelo do toga da je čupavi  bob trenutno najpopularnija frizura na svetu.

Za one koji još uvek ne znaju o kojoj frizuri je reč – nosi je glumica Džena Ortega koja je stekla globalnu slavu ulogom u Netfliksovom hitu „Sreda“.

Dženin frizer Dejvid Stenvil, koji je veliki ljubitelj bob frizura, opisao ju je kao „kratku, čupavu i divno buntovnu kosu“.

Za razliku od klasičnog boba, Dejvid je Dženinu kosu isekao stepenasto tako da izgleda kao da ju je sama šišala, samo dosta glamuroznije.

A sada, za sve one koje žele ovu frizuru, Dejvid je u razgovoru za Glamour.uk dao par informacija kako doći do savršenog chopped boba.

„Prvo izaberite željenu dužinu koja vam odgovara jer kada krenete sa stepenastim šišanjem, ona će ispasti malo kraća nego što ste planirali, pa zato budite pažljivi. Još jedna caka – iako ova frizura izgleda čupavo, obratite pažnju da vam obe strane budu simetrične. I za kraj, najbolje bi bilo da samo prirodno osušite kosu, bez feniranja ili peglanja, jer je poenta da vam frizura deluje razbarušeno i buntovno“, rekao je Dejvid.

*

*

***

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram