Trenutno najprodavanije modne komade na svetu pronašla sam u beogradskim radnjama

Foto: Credit line: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako pratite modu, ove stvari morate da imate u garderoberu.

Sa više sunčanih dana i sa porastom temperatura paralelno raste želja za obnovom garderobe i nabavkom modernih, trendi komada.

Ovoj tvrdnji u prilog idu i najnoviji podaci modne platforme Stylight, nakon opsežne analize kupovnih navika više od 120 milliona kupaca. Analizom ovih podataka o prodaji i pretraživanjima modnih komada na 15 međunarodnih platformi, Stylight je stigao do liste od deset najvećih trendova u novoj sezoni proleće/leto, iz koje sam izdvojila osam komada koji se mogu naći u beogradskim radnjama.

Duge suknje

Foto: zara.com

Ovog proleća u trendu su duge suknje, a kako ističu iz Stylighta, reč je o savršenom prelaznom komadu iz hladnih u tople mesece i po svemu sudeći, obeležiće novu prolećnu sezonu.

Takvu jednu suknju od satena u zelenoj boji, pronašla sam u Zari za 3.390 dinara.

Padobranske pantalone

Foto: zara.com

Protekle godine padobranske pantalone vratile su se na čelo modne scene zahvaljujući it devojkama, a pokazale su se i veoma popularnim modelom među pripadnicima generacije Z. Njihova dominacija na modnoj sceni nastavlja se i ovog proleća, s povećanjem potražnje na online radnjama za 107 odsto.

Upravo ovakve pantalone možete da pazarite u Zari za 4.590 dinara,

Krop top komadi

Foto: bershka.com

Majice, jakne, košulje, pa čak i blejzeri ove godine posebno su poželjni u skraćenoj verziji. Brojni su dizajnerski brendovi na poslednjim revijama predstavili svoje varijante kratkih sakoa, košulja i topova, a čini se da će se taj trend nastaviti i u hladnim mesecima.

U Bershkoj za 3.390 dinara možete da kupite teksas krop top jaknu, koju ćete kombinovati na 101 način.

Bomber jakne

Foto: fashionandfriends.com

Bomber jakna ponovo slovi za ključni must have model u ormaru. Ovog proleća nosi se u kožnoj ili malo predimenzioniranoj varijanti, mada i klasični modeli su rado viđeni po prodavnicama, a takvu jednu sam pronašla u Dieselu za 43.990 dinara.

Tuba top

Foto: 2.hm.com

Još jedan simbol devedesetih ove sezone dominira modnom scenom. Svestrani i jednostavni za nošenje, tuba topovi bez rukava koji prijanjaju poput rukavice uz telo, prema prognozama Stylighta, ove sezone u popularnosti bi mogli da zamene klasičnu i naveliko obožavanu belu majicu.

Tuba top u raznim bojama možete da pronađete u H&M, a moj izbor je pao na model u crnoj boji od 1.199 dinara.

Sandale na nisku štiklu

Foto: fashionandfriends.com

Nisu samo baletanke trendi obuća iz devedesetih koja se ove sezone vraća na velika vrata. Sandale s malom štiklom takođe će postati jedan od glavnih trendova u svetu obuće. Dajući prednost udobnosti pre svega, čini se da su online kupci već osvojeni modelima s niskom štiklom.

Kožne crne cipele sa niskom potpeticom čekaju vas u Guessu za 9.714 dinara.

Torbice s metalnim sjajem

Foto: fashionandfriends.com

U svetu torbi već neko vreme vlada trend inspirisan diskom. Metalik verzije apsolutno svih modela torbi srećemo na svakom koraku, a upravo one beleže rast na Googlu od 13 odsto, dok je porast za srebrnim verzijama prema Stylightu porastao za 344 odsto.

Takođe, metalik torbice vas čekaju i u našim prodavnicama, a ja sam izdvojila Versace Jeans koja košta 30.490 dinara.

Pastelni komadi

Foto: remiks.com

Nakon prošlogodišnje vladavine jakih boja poput Barbie ružičaste, ovog proleća svojih pet minuta slave ponovno će uživati pastelne boje. Bilo da se odlučite za pastelno plavu, žuto, zelenu ili lila- nećete pogrešiti.

A prava prolećna haljina u lila boji brenda Self Portrait čeka vas u Remiksu i to na sniženju od 50 odsto.

***

BONUS VIDEO: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram