Top tri predloga za prolećnu transformaciju frizure

Moda i lepota 28. apr 202008:04 > 11. maj 2021 12:12
Kaja Gerber
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Frizerski saloni konačno su ponovo otvoreni! Dok dođe vaš red, taman imate vremena da izaberete transformaciju frizure u skladu s aktuelnim trendovima.

Što se tiče trendova za proleće i leto ove godine, poruka trendsetera je jasna – retro, retro, retro. I naravno, što nežnije i ženstvenije.  U modi su sedamdesete, upletene kikice, duboki razdeljci, a pre svega raznorazni aksesoari za kosu. Pa, ukoliko želite da osvežite svoj izgled posle teških karantinskih vikenda i na slobodu izađete kao nova osoba – evo nekoliko ideja.

Duboki razdeljak sa strane

Ako ste od onih koji ne vole drastične promene, ali vam se smučilo jedno te isto, razdeljak je za to dušu dao. Umesto da, kao do sad, razdvajate kosu po sredini, učinite to malo hrabrije, napravite duboki razdeljak sa strane i primetićete instant osveženje. Uz to savršeno ide spušten konjski rep koji je takođe vrlo popularan trend za ovu sezonu. I ne zaboravite da ovakav razdeljak zahteva besprekornu negu.

Vesele sedamdesete

Hipici su opet u modi, posebno kad se radi o kosi. Bilo da je to neki otkačeni afro, ili pak stepenasto izlomljena duga kosa, poznata kao „shaggy waves“, nećete pogrešiti ako se odlučite za bilo koji od retro trendova iz ove epohe. Ovakva transformacija frizure pašće vam mnogo lakše uz neku savršenu prolećnu haljinu.

*

„Mokra“ kosa

Stilistička mantra za 2020. je jednostavnost. Prirodni izgled i frizure koje se lako oblikuju dominiraće u odnosu na bilo kakvu ekstravaganciju, a pravi pogodak je čuvena „wet hair“ frizura koju samo ime objašnjava – kosa izgleda kao da je mokra. Efekat se postiže upotrebom gela, a kosu možete ili zalizati ka pozadi ili ležerno razbarušiti.

I znate kako kažu – ako žena želi nešto da promeni, ona menja frizuru. A vi ne budite ta žena, jer transformacija frizure jeste lakša nego što mislimo, ali je samo početak promene.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram