Top 5 ideja za manikir ove jeseni FOTO

Foto: Shutterstock

Manikir možemo posmatrati kao nikada do kraja istraženo polje, a naš fokus u ovom tekstu biće na detaljima, i to ne običnim, već luksuznim, na šta je delimično uticala pevačica Rosalia. Naime, ona je umnogome prepoznatljiva upravo po jedinstveno dekorisanim noktima, koje ne ume baš svako da iznese. Naravno, i mnoge druge poznate dame lepotu pronalaze u ovom aspektu stilizovanja, i nije potrebno puno vremena da njihove ideje pronađu put do njihovih obožavateljki.

Mogućnosti za eksperimentisanje su razne, ali mi umesto napadnog pristupa i asocijacija na kič, glasamo za svedenost, pa smo zavirili na Instagram profil Betine Goldstajn, koja radi za brend Chanel, i zna koje su to hit šare ove sezone, prenosi City magazin.

1. Jednostavnost tufne

U pitanju je ideja koja se u par koraka može sprovesti u delo i u kućnim uslovima, čak i bez prethodnog iskustva. Podloga je neutralna, a tvist je u kontrasnom detalju koji pravi razliku, kao što možete da vidite na fotografiji. Betina se ovoga puta opredelila za tufne burgundi nijanse, idealne za jesen.

2. Metalik odsjaj

Bližimo se sezoni praznika, kada je akcenat na šminci koja se presijava. Chanel manikirka ima predlog koji je primetan, ali na suptilan način. I u ovom slučaju lak je gotovo bezbojan, a pažnja je preusmerena na vrh noktiju. Metalik šara nepravilnog oblika, uz tek malo emajla za efektnu zavšnicu i elegantan izgled.

3. Mat geometrijski rad

Ovaj način stilizovanja noktiju u suprotnosti je sa prethodnim na listi. Takođe, on je i jednostavniji za izradu, i možete se poslužiti lampom za sušenje laka. Potrebno je, pak, naneti završni sloj, koji će ukloniti svetlucavi odsjaj. Betina se poigravala jesenjim bojama, i četkicom nasumično postavljala kvadratiće, tako da se nokti razlikuju. Ovde je važno napomenuti da veličina detalja treba da bude u proporciji sa dužinom nokta, jer je ključ u dobrom balansu.

4. Jesen u malom

Nimalo nas ne čudi što je ova šara sve više zastupljena među damama, a tajna je u spoju dve nijanse – sive i granat. Prva od njih upotrebljena je kao osnova, a druga kao horizontalna pruga. Na sreću svih dama, pored fotografije dostupan je i tutorijal.

5. Logomanija

Kao što vam je poznato logo modne kuće Chanel jesu ukrštena slova C, što je manikirka i rekreirala. Naravno, ovo je samo jedna od opcija koja je draga njenom srcu, a vi se uz pomoć fine četkice možete igrati slovima po volji. Ipak, za ovakav poduhvat potrebna je vešta ruka.

Da li ste već odabrali svog favorita?

Izvor: Harperʼs BAZAAR España