Top 3 modna detalja pevačice Šade

Šade
Šade Foto: HERBERT P. OCZERET / AFP / Profimedia

Kantautorka Šade ove godine je proslavila 63. rođendan. Davno pre svoje vrtoglave karijere, pevačica je studirala na poznatom londonskom modnom koledžu Svetog Martina, a ljubav prema industriji očekivano se preslikala na njen jedinstven stil koji je aktivno kopiran 80-ih godina.

Šade je znala da osmisli celovita izdanja uz pomoć osnovnih elemenata: rolke, bele košulje, pantalona visokog struka, džinsa. No, akcenat je bio na detaljima – pokupljenoj kosi, izražajnim očima i grimiznim usnama. Izabrali smo ikonične elemente stila pevačice koji su i danas aktuelni.

Alke

Možda najočitiji znak stilskog izraza ove dame jesu zlatne naušnice. U video isečcima ona takođe nosi ovaj nakit i samo povremeno eksperimentiše sa drugim modelima, dokazujući da takve naušnice podjednako dobro izgledaju i s trenč kaputom, i s rolkom i s džemperom.

Šade Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

Crveni karmin

Šade nikada nije bila zaljubljenica u kozmetiku. Njen zanimljiv izgled nikada nije zahtevao složene tehnike šminkanja. No, uvek je bilo mesta za crveni ruž. Šade je vlastitim primerom pokazala kako prava grimizna boja može pristajati mulatkinjama, a 80-ih godina to je bila retka pojava.

Šade
Šade Foto: Joan Wakeham / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kožne rukavice

Kožne rukavice još su jedan prepoznatljiv detalj pevačicinog imidža. Nosila ih je ne samo za fotografisanje, već i za vreme koncerata. Kratke rukavice isticale su njene elegantne ruke i stvarale neobičan kontrast njenom nežnom izgledu.

Izvor: Elle Russia