Tajna ženske zavodljivosti kroz vekove

parfem
parfem

Verovatno sve dame vole parfeme. Dovoljna je mala količina tečnosti koja će širiti miris koji ne samo da podiže samopouzdanje već i izaziva posebne osećaje kod osobe koja ga nosi, ali i kod okruženja koji ga oseća.

Kreira se posebnim receptima i sadrže na desetine sastojaka koji zajedno čine mešavinu začinskih mirisa, mirise cveća, voća, drvene i zemljane tonove…i kreiraju najlepše mirisne note koje svi poznajemo i volimo.

Ženski parfemi su vekovima nezaobilazni pratilac u svim prilikama

Prvi zapisi o ženskim parfemima sežu još do Egipta, Rima i Grčke. Oni su utemeljivači sadašnjih kozmetičkih proizvoda, a među njima i posebnih mirisnih voda koje su služile za kupanje.

Ako bi se precizno određivalo pretpostavlja se da je prvi ženski parfem je napravljen u 14.veku u Ugarskoj, a kasnije se njihova proizvodnja u glavnom popularizuje u Francuskoj koja i kreira male bočice i mirisne note slične onima koje znamo danas.

Nekada su bili dostupni samo bogatom sloju, a danas svako može imati kvalitetne i originalne ženske parfeme i tako u svakoj prilici imati nekog ko će popraviti samopouzdanje i učiniti da se osećate bolje.

Najpopularniji parfemi danas

Neki od najpopularnijih parfema su: Chanel No.5, Dior Hypnotic Poison, Yves Saint Laurent Balck Opium, Chanel Coco MAdemoiselle, Gucci Bloom, Dior Addict, Carolina Herrera Good Girl…

Ovo su samo neki od najtraženijih parfema poznatih brendova, ali ukusi su različiti pa dame često imaju više favorita. Neke koriste kao dnevni parfem, neki je idealan za večernje izlaske, neki je savršen za poslovne sastanke…

Osim toga, pored izbora mirisnih nota, među opcijama se nude i toaletne vode, toaletni parfemi i čisti parfemski mirisi.

Čisti parfemi su najjači i najskuplji. Blaže varijante su toaletne vode i toaletni parfemi koji su pogodni za nošenje u većini situacija jer je miris blaži i suptilno ostaje u vazduhu.

Uvek birajte original

Originalni parfemi su skuplji i mogu koštati i po nekoliko stotina eura, ali zato imaju neke jedinstvene prednosti.

Originalni ženski parfem ima originalnu mirisnu notu, napravljenu tačno onako kako su eksperti smislili, potpuno ispunivši obećano. Kopije to nikada ne mogu ma koliko verno odražavali sadržaj mešavine.

Pakovanje originalnog parfema je kvalitetnije i ne štedi se ni na jednom detalju. Luksuzna bočica i još luksuznija kutija su idealni kao poklon sebi i drugima.

Mirisi traju satima, a zadržavaju se na odeći i mnogo duže. Samo mala količina daje potpuni doživljaj pa se i štedi jer će svaki ženski parfem trajati znatno duže ako je original.

Žene se najčešće ne odvajaju od svojih omiljenih mirisnih nota. Neke parfeme nose u tašni, neke ih imaju u kolima, a u domovima su uvek u blizini mesta gde obavljamo poslednje pripreme za izlazak napolje.

Nikada nije bilo lakše pronaći omiljene mirise jer uz online prodavnicu imate detaljan opis ženskog parfema, njegovu jačinu, predlozi za nošenje i očekivanu dužinu trajanja. To olakšava izbor, a kada se tome doda mogućnost za brzo i jednostavno kupovinu uz dostavu parfema na kućnu adresu, svako može da izabere svoje omiljene mirise već danas.