Svi pričaju o čizmama koje su hit, koštaju kao auto, a u njima ne znaju da hodaju ni iskusni supermodeli

Foto: Balenciaga

Neverovatno.

Luksuzna modna kuća Balenciaga ponovo je izazvala interesovanje javnosti svojom najnovijom kolekcijom za proleće i leto 2024. Iako je kreativni direktor Demna Gvasalia početkom 2023. najavio kako će njihova moda doživeti zatišje, najnovija kolekcija demantovala je njegove najave.

Nakon papreno skupih kroksica, pocepanih patika i muških baletanki izbacili su model motorističkih čizmi koje, u najmanju ruku, izazivaju čuđenje.

Zanimljivi primerak izrađen je od teleće kože, seže sve do prepone, sadrži detalje nalik štitnicima, dolazi sa špicastim vrhom, te izdržljivom potpeticom, a cena mu je pozamašnih 7.492 evra.

Foto: Balenciaga

Pomenutu kolekciju karakterišu predimenzionirani krojevi, crna boja i futuristički detalji, a većina komada izgleda kao da je ispala iz kakvog filma o budućnosti. Tamo se mogu pronaći i komadi koji se nalaze na granici između pantalona i čizmi, kao i čupavi primerci obuće izrađeni od veštačkog krzna.

Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga

Prošla 2024. bila je velika inspiracija za poznatu ovu modnu kuću, a svojim se neobičnim korenima vratila i u kolekciji za jesen i zimu 2024. u kojoj su glavna zvezda – ružičaste čizme imena Alaska fur s predimenzioniranim prednjim delom i iglenom potpeticom.

Foto: Balenciaga

Balenciaga se odavno profilisala kao predvodnik trenda „ružnih“ cipela, a kolekcije za proleće i leto te jesen i zimu 2024. još su jednom potvrdile tu titulu, piše Zadovoljna.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram