Suvo četkanje kože je bjuti tajna istočnjačkih kultura

Moda i lepota 20. okt 202110:13 > 10:18
Ćetkanje
Piling kože - četkom, Foto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Suvo četkanje kože je tretman u kojem se uz pomoč četke sa krutim prirodnim čekinjama, vrši skidanje suve i perutave kože. Takođe pomaže cirkulaciji, detoksikaciji kao i smanjenju pojave celulita.

Svi smo upoznati danas, više nego ikada, da nam najbolje bjuti rutine donose Korejci, a njihova dugogodišnja tradicija četkanja je jednostavan način za piling kože, piše Bonjour.ba.

Piling

Problem suvih ćelija kože nastaje kada koži nije pruženo dovoljno vlage i hidratacije. U letnim danim, negativan uticaj sunca na kožu je i taj da nam je koža suva i zategnuta te tako svojoj bjuti rutini dodajemo i piling. Najbolji način za odstranjivanje mrtvih ćelija kože je piling. Za piling kože možete koristiti piling sunđer, piling maske, piling rukavice ili piling četke. Korejke religiozno brinu o svojoj koži i pilingu, kako kože lica tako i kože celog tela.

Kako koristiti četku?
Najbolji način za odstranjivanje suve kože je piling četkom. Treba vam samo kvalitetna četka za telo sa dužom drškom. Četkajte kožu kad je suva, nekih 3-5 minuta pre tuširanja. Glavno pravilo kod četkanja kože je da četkate kožu prema vašem srcu, svuda osim na leđima. Na leđima kožu treba četkati prema dole. Smisao četkanja je da nežno pomognete limfnim tečnostima da se kreću duž glavnih organa poput srca i jetre za detoksikaciju i pomlađivanje.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram