Sušta suprotnost Amal Kluni je njena rođena sestra

Tala je u plavoj haljini
Tala je u plavoj haljini; Foto: LUCA SGRO / Bauer Griffin / Profimedia

Ukoliko znate da je Amal Kluni advokatica za ljudska prava i da joj je karijera oduvek bila prioritet, zamislite njenu reakciju na vest da joj rođena sestra zloupotrebljava pandemiju koronavirusa i zarađuje na nesreći drugih.

Starija sestra Amal Kluni- Tala Alamudin Le Talek je dizajnerka i ovih dana počela je da pravi i prodaje zaštitne maske sa dezenima koje bi trebalo da štite od virusa. Tala, koja živi u Singapuru, je maske učinila dostupnim na svom sajtu Totally Tala. Kolekcija obuhvata maske od džinsa, sa militari i leopard printom, a tu su i modeli sa iscrtanim usnama i isplaženim jezikom.

Tala Alamudin
Tala Alamudin; Foto: Instagram/totallytala

U opisu proizvoda piše: „Štitimo vas u ovom svetu koji se stalno menja udobnim i šik maskama“. Iako stručnjaci već neko vreme ističu da maske za lice nisu dovoljna zaštita od koronavirusa, Tala svoje modele prodaje za 27 evra ako su od džinsa, a leopard je još skuplji – 30 evra. U opisu proizvoda stoji: „Luksuzna zaštita lica nudi zaštitu sa stilom.“

Tala Alamudin
Tala Alamudin; Foto: Instagram/totallytala

Uz maske idu i kesice za dezinfekciona sredstva „Sanity Stasher Zip Pouch“ koje koštaju takođe 30 evra.

Činjenica da jedan deo od prodaje donira Crvenom krstu u Singapuru, ne umanjuje neprimerenost poslovnog poteza sestre Amal Kluni.

Tala je prošle godine uhapšena i provela je u zatvoru tri nedelje pošto su je uhvatili da vozi u alkoholisanom stanju bez osiguranja.