‘Štipanje’ je super trik i kosi daje volumen za minut

Emili Ratajkovski
Emili Ratajkovski, Foto: Lev Radin/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jednostavni kratki trikovi zbog kojih frizura u roku od minut izgleda sto puta bolje su ono na šta uvek volimo da naletimo.

Jedan takav trik na Instagramu je podelila frizerka Ema Čen. Zahvaljujući jednom jednostavnom potezu kosa dobije na volumenu i izgleda lepo i lepršavo, piše Zadovoljna.hr.

Iako, naravno, nismo svi vešti kao frizeri, ovo je trik za dodatni volumen koji je lako savladati. Kako je objasnila Ema, ključ za dodavanje volumena i teksture kosi je za početak u oslanjanju na različite oblike koji pomažu u stvaranju dodatne dimenzije.

Jedan od načina na koji to možete učiniti je pomoću alata za oblikovanje kose. Oblikovanje talasa u različitim smerovima npr. kosi dodaje volumen.

Ipak, kada je u pitanju nešto što će vašem licu dati okvir  i dodatno podizanje kose na scenu stupa – „štipanje“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

„Štipanje“ odnosno stiskanje dva dela kose na prednjoj strani glave, kosu podiže od korena i dodaje joj volumen. Dakle, kada oblikujete željenu frizuru, odradite i spomenuto „štipanje“ za dodatni volumen.

Najbolji deo ovog trika je taj da ne morate nužno biti ispred ogledala kako biste osvežili frizuru. A kako tačno „štipanje“ o kojem pričamo izgleda u praksi najbolje ćete shvatiti kada pogledate video u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

***

Bonus video: Pravilno feniranje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram