Stilistkinja objasnila šta ne smeju da nose žene 40+, a mi je molimo da dobro pogleda ovih 5 slika

Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Izazvala je pravi mali rat na društvenim mrežama.

Stilistkinja i modna influenserka Heder Anderson na svom blogu i YouTube kanalu pod nazivom So Heather najviše se bavi modom za žene starije od 40 godina. Njen video o odeći i obući koju žene starije od 40 ne bi trebalo da nose raširio se društvenim mrežama i naišao na razne komentare.

Jedni smatraju kako su njeni saveti zapravo dobri i imaju smisla, a drugi pak misle da ženama više niko ne bi trebalo da govori šta smeju ili ne smeju nositi, piše zadovoljna.hr.

Heder se odmah na početku ograđuje i kaže kako je moda pre svega zabava i da su ovo samo njeni predlozi koje daje svojim klijentkinjama, ali i saveti kojih se i sama pridržava prilikom osmišljavanja sopstvenih modnih izdanja. U nastavku pročitajte njene savete i pogledajte pet žena koje dokazuju da nijedan od njih nema smisla.

Prekratke pantalone uz kratke čizme

Keli Bruk
Keli Bruk (43) Foto: Robin Pope / Avalon / Avalon / Profimedia

„Pre neki dan hodala sam Dalasom i videla slatku ženu koja je nosila farmerke u paru s gležnjačama, ali između farmerki i gležnjača videlo se oko pet do sedam centimetara kože. To skraćuje figuru. Vaše noge će izgledati kraće, vi ćete izgledati kraće, nećete izgledati više i vitkije. To je nešto što želite izbeći“, kaže Heder i savetuje da biramo pantalone koje dolaze do čizama i u kojima se koža ne vidi jer one vizuelno izdužuju figuru.

Visoke potpetice u kojima ne možete da hodate

viktorija
Viktorija Bekam (49) Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Heder objašnjava kako je u 20-im i 30-im obožavala da nosi cipele sa štiklom od 12 centimetara, ali odrekla ih se nakon 40. rođendana jer jednostavno više nisu bile udobne. Sada u dnevnim prilikama nosi potpeticu od maksimalno 7,5 cm, a modele od 10 cm ostavlja za neke posebne večernje prilike i nosi ih retko. Smatra kako ne bi trebalo da nosimo štikle koje nam nisu udobne i u kojima ne znamo da hodamo.

Previše predimenzioniranih komada u jednoj kombinaciji

Žene to rade jer pomisle: Imam stomačić, malo viška kilograma u predelu struka. Kako starimo, to se događa i to je u redu, ali nošenje velike odeće za koju mislite da sakriva ta područja, puno velike odeće, plivanje u velikoj odeći – to nije rešenje. Tako ćete izgledati još veće i starije nego što zapravo jeste. Izdaberite jedan predimenzionirani komad po kombinaciji, a sve ostalo neka bude prilagođeno vašoj veličini, smatra Heder.

Previše iscepane farmerke

Kameron
Kameron Dijaz (51) Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nemojte me pogrešno shvatiti. Ja obožavam iscepane farmerke. Imaću uskoro 49 godina i dalje ću ih nositi, verovatno i u 50-im i 60-im, ali farmerke koje su previše pocepane, duž cele noge – to nemojte nositi, kaže stilistkinja i umesto takvih modela savetuje nošenje minimalno pocepanih farmerki.

Haljine koje su istovremeno i jako kratke i uske

Heder kaže kako naše kratke haljine s godinama moraju postati malo šire jer to više laska figuri. Haljinu koja je istovremeno i kratka i uska ona bi nadogradila kaputom i visokim čizmama jer smatra da je to primerenije godinama.

***

Bonus video: