Stil naučnica iz Beograda razbija predrasude o „štreberkama“

Moda i lepota 21. dec 202007:19 > 17. maj 2021 11:59
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Živimo u vremenu u kom se i dalje uz odabrano zanimanje lepe i stereotipi povezani sa našim predrasudama o toj profesiji. Pa kad čujete da je neko molekularni biolog, verovatno zamišljate osobu u laboratorijskom mantilu i sa "teglama". Međutim, ove sjajno obučene devojke su tu da sruše vaše zablude.

Na ulicama Beograda sreli smo dve mlade buduće naučnice u dva nepogrešiva zimska autfita. Oduševilo nas je što su završile molekularnu biologiju, ali i njhove odevne kombinacije, sa skladno uklopljenim, zanimljivim zimskim komadima.

Prijateljice Teodora i Maša prošetale su gradom odeću koja svake hladne sezone treba da se nađe u vašem ormaru, jer je dobra osnova za maštovite ili klasične kombinacije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Teodora je savršen primer romantičnog, a toplog i ušuškanog zimskog autfita.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vunena midi suknja je komad koji ćete nositi tokom cele godine – a Teodora ima sjajnu ideju kako je kombinovati zimi. Uz svetlo plavu rolku, crne čizme do gležnjeva i neprolaznu parku sa mekanom i toplom postavom, Teodora je ponela i pastelnu bucket torbicu.

Jako su upečatljive i njene minđuše, a igra proporcija u njenom autfitu je idealna.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pročitajte još:

Teodora je suknju i džemper kupila u Mohitu, a torbicu i minđuše u Kotonu.

„Moj stil je kombinacija svega i svačega, u zavisnosti od toga kako se u tom trenutku osećam. Ali mislim da imam dosta klasičnih momenata“, rekla nam je.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Njena prijateljica Maša takođe voli klasične komade – ali ipak sa nekim neobičnim detaljima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je nosila proštepanu puf jaknu sa flurescentnim odsjajem u kojoj joj košava ne može ništa, a koja izgleda baš upečatljivo. Kombinovala ju je uz dva zimska komada koja su omiljeni izbor žena iz godine u godinu: kožne pantalone i Ugg čizme. Imala je i jedan zanimljiv detalj koji će vas uvek ugrejati – grejače, koje je nosila kao rukavice.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Maša nosi stvari koje su, kako nam je rekla, miks „dobrog brenda i stvari nađenih u radnjama u kojima Beograđani inače kupuju“.

Jakna je Calvin Klein, kožne pantalone Reserved, duks Zara, grejači Nike.

„Moj stil je opušteni street wear – sportski stil sa miksom elegantnijih momenata“, rekla je Maša.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Njen autfit pokazuje nam kako nekada vredi rizikovati za izborom zimske jakne i odabrati nešto smelo kao što je reflektujući metalik materijal – jer će uvek „podići“ sve što obučete.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram