Šta sam od životinja naučila o modi

Mandril
Foto: Lian Guoqing / Zuma Press / Profimedia

Ako ste svojoj okolini poznati kao osoba koja je uvek u jednobojnim kombinacijama, a svedenost vam je u nekom trenutku dosadila i poželeli ste da nabavite komade jačih boja i da zašarenite svoj stil, posmatrajte životinje.

Pročitajte još:

Ne morate gledati Viktoriju Bekam koja je majstor spajanja kontrastnih boja tako da izgledaju fenomenalno. Dovoljno je da obratite pažnju na prirodu, tačnije – na životinje.

Njihova „odeća“ – perje, krljušt, koža – tako često nudi fenomenalne koloritne ideje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sladjana V (@s_photography2407) on

Patke s Dunava na primer sivkasto braonkastu osnovu razbijaju jarko plavim „detaljima“, a ribice koje kruže oko egipatskih korala su verovatno najspektakularniji primer i nepresušna inspiracija.

Ribice
Foto: Brian_Kinney / Alamy / Alamy / Profimedia

Braon i ciklama? Može. Plavo-žuto-crno? Savršeno! Crno bele pruge i na kraju žuto peraje? Zamislite crno beli kaput sa zebrastom osnovom i jarko žute čizme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charley Williams (@journeyofascubadiver) on

O hobotnici s plavim kružićima na neutralnoj osnovi razmislite kao o svojoj dosadnoj braon jakni koja bi se super osvežila s malo plavih detalja, a crveno-belu njušku mandrila zamislite kao džemper koji ćete nositi ispod tamno sivog kaputa.

Kameleon
Foto: Shotshop GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Otvorite i sami oči i pogledajte oko sebe. Ne morate biti u egzotičnim krajevima da biste pronašli inspiraciju, prošetajte parkovima ili pored reke, obiđite zoološki vrt ili prosto – guglajte „šarene životinje“. Čitavo bogatstvo mogućnosti ukazaće se pred vama. Zašto ga ne iskoristiti?

*

Bonus video:

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram