Šta obične žene nose na ulicama Milana u januaru: Srpkinje, otvorite četvore oči!

čizme
Foto: Mimmo Carriero / IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U Milanu baš ništa nije kao u drugim gradovima.

Jedna od najznačajnijih modnih prestonica, kolevka luksuznih modnih kuća kao što su Versace, Prada, Moschino i Dolce & Gabbana, drži standard koji i njegovi stanovnici verno poštuju, te streetstyle ovog italijanskog grada nije kao svaki drugi.

U videu koji prikazuje prolaznike dok šetaju pse ili žure na posao, u svega 20 minuta stalo je nekoliko desetina ljudi, ali i isto toliko unikatnih autfita.

Ono što posebno privlači pažnju su detalji – šeširi, naočare, torbe, nakit, kape ili marame. Svaka od prolaznica, ali i muškarci s ulica Milana, upotpunjuju svoje kombinaciju upečatljivim aksesoarima. Ova reč je ostala u množini, jer baš svaki pojedinac nosi više od jednog dodatka, koji upravo čine svu razliku između jednostavnog i pažljivo stilizovanog uličnog stila.

Uz to, ništa nisu manje stilizovani ni njihovi kućni ljubimci, pa je skoro svaka kuca u šetnji imala džemper koji se slagao uz kaput njegovog vlasnika.

Bež kaputi

Trend koji ove, ali i skoro svake prethodne godine obožavamo, i na beogradskim ulicama možemo sresti najrazličitije modele, Italijanke nose malo drugačije. Reč je o bež ili kamel kaputima koje u zimskim mesecima lako uklapamo uz sve. Kod njih bež kaput je centralni deo autfita.

Za one koji vole boje, na ulicama Milana se neretko viđaju kaputi sa našivenim detaljima koji podsećaju na dečije crteže, a koji daju jedinstven pečat ovom univerzalnom komadu.

S druge strane su minimal kaputi u nude paleti ispod kojih nose jednostavne crne haljine, poslovna odela ili jarko žutu rolku.

Print

Mada smo tek ušli u 2024. za koju stručnjaci najavljuju da će biti u znaku trenda koji svi toliko izbegavamo, stanovnice Milana su odlučile da prošetaju svoje bunde i kapute u raznim dezenima.

Možda nismo znali da uz pink Valentino šešir i salonke u istoj boji, ide i animal print bunda, ali sada vidimo da spojiti nespojivo zapravo jeste glavni trik za 2024.

A za one koji više teže jednostavnom streetstyle, bele patike, farmerke sa kratkim nogavicama i mantil u animal dezenu su rešenje za ovo proleće.

Bunde

Ko je gledao House of Gucci, zna da niste prava Italijanka ako nemate pravu bundu. Ulice Milana su preplavljene najrazličitijim verzijama krzna, čak iako temperatura u zimskim mesecima ne ide ispod 7 stepeni.

Senf boja

Senf nijansu mnogi od nas vole, ali ne znaju uz šta da je nose. Pritom je dobila potpuno drugačiji zaokret ove godine, a kao i animal print, najavljena je kao ultimativni hit ove godine. To Italijanke koje u šetnji prođu bar pored jednog Gucci izloga, sigurno znaju.

Monton

Stajling jedne prolaznice, u kratkom montonu, dubokim čizmama i lepršavoj dugačkoj beloj haljini je prava modna lekcija. Jednostavno, elegantno, a pre svega, inspirativno.

Sem toga, tu su i duže verzije montona, koje većina žena izbegava jer su glomazni. Italijanke ih obožavaju, a možda je vreme da nabavimo bar jedan.

Akcenti u jarkim bojama

Jarko roze, žuto, ljubičasto, crveno – Italijanke ne beže od upečatljivih nijansi.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram