Šta Jelena Đoković prska na kožu kad je pakleno vruće, a nije parfem

Foto: Andy Hooper / dmg media / Profimedia

Kako miriše koža bez parfema.

Svi znamo sve ili skoro sve o supruzi našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Jelena Đoković je zagovornica zdrave ishrane i prirodnih suplemanata, a nedavno je na Instagramu otkrila još jednu dugo čuvanu beauty rutinu…
Njen način života podrazumeva korišćenje proizvoda koji su stopostotno prirodni, te sve što ima previše sulfata, parabena i nezdravih sastojaka kod nje nema nikakvu šansu.

Takođe, ona spada u grupu poznatih dama koje su često kritikovana što se ne šminkaju i ne doteruju. Međutim, ona je ostala dosledna sebi, a često na svoj račun javno govorui da je “dosadna”, jer se opire svim zadatim formama, dok kritike rado prihvata.

Nedavno je javnosti otkrila da ne koristi parfeme.

Razlog? Zato što se testiraju na životinjama.
Budući da je poznata kao veliki borac za prava životinja, otkrila je da zbog toga ne koristi parfeme na koje neki troše mnogo para.

Jelena je jednom podelila poruku jedne pratiteljke koja joj je poručila da voli njenu energiju i optimizam, ali ju je i upitala šta misli o industriji parfema.

“Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je sa industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje”, napisala je Jeleni obožavateljka.

A Jelena joj je odgovorila u istom tonu i otkrila da zapravo ne koristi parfeme.

“Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje”, dgovorila je Jelena Đoković.

Razlika je jednostavna – esencijalna ulja su zapravo prirodni parfemi.

Esencijalna ulja su aromatična ulja koja se izdvajaju iz biljke. Koriste se u aromaterapiji, dodaju se u parfeme i koriste kao arome za hranu.

U aromaterapiji upotrebljavaju se na razne načine i služe za lečenje tela. Osim fizičkih koristi koje čovek ima, korišćenjem ovih esencija poboljšava se psihićkostanje.

Najčešći tipovi esencijalnog ulja su: lavanda, kamilica, eukaliptus, pepermint i đumbir.

Mark Large / dmg media / Profimedia

Eterična ulja su visoko koncentrisane supstance i često je dovoljna samo jedna do dve kapi da biste dobili blagotvorno dejstvo. Međutim, baš iz tog razloga treba ih koristiti pažljivo. Treba voditi računa o mogućim kontradikcijama koje mogu da proizvedu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram