Šta je sad pa botoks za trepavice?

Trepavice
Foto: Paul Quezada-Neiman / Alamy / Alamy / Profimedia

Znamo za botoks lica, pazuha, temena glave - ali šta je botoks trepavica?

Protekla decenija bila je vrtlog novih usluga za negu trepavica na koje vredi baciti pogled, od podizanja i uvijanja do toga da kozmetičarka mukotrpno dodaje polutrajne trepavice jednu po jednu u vašu liniju trepavica.

Sada postoji i botoks – za tvoje trepavice.

Ne treba ga mešati sa običnim botoksom koji se ubrizgava u vaše lice da zamrzne neželjene bore, ovo više liči na podizanje trepavica u kombinaciji sa hidrolizovanom keratinskom maskom za jačanje i negu postojećih trepavica. Tipično prožeta uljima argana i sative, proteinima, keratinom, hidrolizovanom svilom, peptidima i vitaminima, maska hrani dlaku dok istovremeno ispunjava vaše prirodne trepavice čineći ih gušćima, dužim i punijim. Tretman takođe pomaže u podsticanju rasta, popravljanju slomljenih i hidrira ono što već imate.

Znači, hemijskom procedurom se vaše trepavice uvijaju i hrane, a razlikuje se od lash-lifta u tome što – ne boji trepavice, samo ih neguje. I efekat traje od šest do osam nedelja.

Zašto se onda zove botoks za trepavice kada nema igala koje ubrizgavaju ovaj sastojak?

Pa, najverovatnije zato što je to brza procedura, potrebno je samo nekoliko minuta da se primeni sa trenutnim uticajem na vaše lice. Međutim, ono što se u velikoj meri razlikuje je cena koja ide od 1.500 do 4.000 dinara u salonima u Srbiji.

Za ovaj tretman se smatra da će transformisati industriju, te ako su vaše trepuške oštećene i treba im pauza od uvijača za trepavice, lepljenja fejk trepavica i maskare, ovo bi mogla biti opcija koju vredi istražiti. Sada je samo pitanje da li ste za to ili ne? Možda neka vaše trepavice odluče, piše Luxelashesaustralia.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram